Poszukuje książki

Jeśli nie wiesz gdzie można zdobyć poszukiwany element, układ czy urządzenie elektroniczne to pisz.
Linki do sklepów i firm.
ODPOWIEDZ
Maciek S.
-

Poszukuje książki

Post autor: Maciek S. » 25 cze 2006, 16:30

Cezary Zieliński - Podstawy projektowania układów cyfrowych

Czy może ktoś orientuje się, gdzie mogłbym jeszcze znaleźć wyżej wymienioną pozycje? We wszystkich wysyłkowych pisze ze nakład wyczerpany. Może jednak gdzieś znajde po za allegro, bo tam tez nie ma? Ewentualnie moge odkupić od kogoś.

P.S. Moze doradzicie jakąś alternatywe dla tej książki, zawierającej podobne zagadnienia?
Ostatnio zmieniony 25 cze 2006, 16:51 przez Maciek S., łącznie zmieniany 1 raz.

Jony130
Moderator

Post autor: Jony130 » 25 cze 2006, 16:50

Tylko jakie jest tytuł tej książki.
A tak ogólnie to zobacz na allegro czy na innych stronach tego typu.

Sebastian RCS
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 25 cze 2006, 18:16

Przecież napisał tytuł oraz, że szukał na allegro. Nie czytasz postów, a odpowiadasz :roll: .

Maciek S.
-

Post autor: Maciek S. » 25 cze 2006, 18:31

Znaczy tytuł mi najpierw ucięło i nie zauważyłem, poprawiłem po poście Jony130:]
Na allegro jest 1 egzemplarz, ale to akurat znajomy licytuje i nie chce mu podbijać już, bo był pierwszy;]
Jaką literature polecacie w zakresie układów iteracyjnych, synchronicznych, asynchronicznych? Do nauki.

Sebastian RCS
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 25 cze 2006, 19:26

Z tego co zauważyłem to co nie co jest w "Układach cyfrowych" P. Góreckiego, książka ukazała się nakładem wydawnictwa btc. Jeżeli byś był tym zainteresowany głębiej, tzn. cena nie raziła by Cię, to mogę dla Ciebie bardziej skrupulatniej przejrzeć tę książkę i napisać Ci w jakim zakresie dotyka ona wiedzy, o którą się pytasz.

Awatar użytkownika
brzozi
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: brzozi » 25 cze 2006, 19:38

Powiedz jeszcze na jakim poziomie i czy do projektowania czy podstaw bo to jest pewna różnica. Jako podstawy mogą być WKŁ Barry Wilkinson "Układy cyfrowe" lub Otto Limann Horst Pelka "Technika cyfrowa" na wyższym poziomie (również cenowym) może być Tietze i Schenke "Układy półprzewodnikowe". No i oczywiście Pan Górecki i od niego bym rozpoczął :)

Maciek S.
-

Post autor: Maciek S. » 25 cze 2006, 21:22

Książkę pana Góreckiego już zamówiłem:) Zakres wiedzy to podstawy - na poziomie studiów elektronicznych (1 semestr). Zależałoby mi szczególnie na przykładach zadań dotyczących projektowania układów w oparciu o bramki, multipleksery, przerzutniki, z uwzględnieniem tych wszystkich hazardów, wyścigów, przykłady tworzenia grafów Moora i Mealy'ego, realizacji liczników, rejestrów... itp. itd. Czyli podstawy zakresu nauczania akademickiego.

Awatar użytkownika
elektor84
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: elektor84 » 26 cze 2006, 19:33

Maćku, fajnie że są jeszcze tacy ludzie jak Ty, że nie obciążają życia innym robiąc konkurencję (mam na myśli wspomnianego Twojego znajomego - ten co licytuje na allegro tę książkę).
a nie pomyślałeś o punkcie xero ???
może znajdziesz jakiś okazyjny punkt gdzie będzie tanie xerowanie.
ile stron może mieć ta książka? nie napotkałem tej pozycji na swej drodze, ale przypuszczam że może 200str, 250str? jak trafisz na xero za 10 groszy lub mniej to spójż, zapłacisz 20zł ? czy 25zł, a nowa podejżewam że może kosztować ~40zł ???
fakt faktem, że cena xero może być porównywalna do nowej (lub nieco wyższa) ale jeśli Tobie na niej bardzo zależy to może warto?
jeśli znajomy Twój aukcję wygra to chyba xero pozostaje (jeśli masz problem ze zdobyciem tej pozycji).
co do książki P.Góreckiego to będziesz z niej uważam zadowolony.
nie wiem na jakim poziomie masz opanowaną wiedzę w temacie elektroniki, ale napewno książka Góreckiego jest świetna, dla praktyków :-)

pozdrawiam i powodzenia życzę w zdobywaniu pozycji w literaturze :-)

ODPOWIEDZ