Obudowa na przewód

Jeśli nie wiesz gdzie można zdobyć poszukiwany element, układ czy urządzenie elektroniczne to pisz.
Linki do sklepów i firm.
ODPOWIEDZ
mj_2000
-

Obudowa na przewód

Post autor: mj_2000 » 04 mar 2006, 18:50

Witam!

Poszukuję do swojego urządzenia obudowy na przewód. Myślałem o czymś w rodzaju obudów pokazanych na zdjęciach, ale nie mam pojęcia gdzie można coś takiego dostać. Czy ktoś spotkał się z czymś takim i zechce mi pomóc?

Pozdrawiam

mj
Załączniki
05190.jpg
05190.jpg (20.49 KiB) Przejrzano 5944 razy
88501603.jpg
88501603.jpg (14.54 KiB) Przejrzano 5944 razy

krzych
-

Post autor: krzych » 04 mar 2006, 19:33

Ta "obudowa" na drugim obrazku to obudowany filtr przeciwzakłóceniowy. Nie jestem pewny, ale chyba można dostać taką obudowę razem z filtrem :roll: . Możesz także spróbować poszukać na jakiejś giełdzie elektronicznej lub tam, gdzie mają "złom elektroniczny" np. przy kablach VGA od monitorów :wink: .

Arnold_S.

Post autor: Arnold_S. » 04 mar 2006, 19:42

Zgadza się. ;-)
Pierwszy obrazek, to rzeczywiście sprytna obudowa(raczej nie sprzedają takich).
Drugi, to filtr w.cz. w postaci rdzenia ferromagnetycznego.

mj_2000
-

Post autor: mj_2000 » 05 mar 2006, 10:30

Ogólnie dzięki za wszystkie opinie, ale nie interesuje mnie co znajduje się wewnątrz tej obudowy. Zastanawiam się jedynie gdzie dostać takie coś (samą obudowę), aby zamnknąć w to własne urządzenie (może być nawet namiar na jakąś hutrownię) ...

Pozdrawiam

mj

mj_2000
-

Post autor: mj_2000 » 05 mar 2006, 11:39

Jasne, zapewne ten plastik wokół ferrytu, to też ferryt... Jak dla mnie jest to jakiś rodzaj obudowy, ale widze, że niektórzy pozjadali wszystkie rozumy i będą innych nawracać.

Ale OK. Nie ważne. Nie chodzi mi dokładnie o taki rodzaj obudowy (oczywiście mówię o tym plastiku wokół ferytu panie W.), tylko coś w tym rodzaju, tzn. małą obudowę na przewód. Ale powoli dochodzę do wniosku, że takie coś jest nie osiągalne dla indywidualnych odbiorców. Może jednak ktoś gdzieś dostał obudowę tego rodzaju?

Pozdrawiam

mj

mj_2000
-

Post autor: mj_2000 » 05 mar 2006, 12:26

Spoko. Tylko jeśli już próbujesz pomóc, to staraj się odpowiedzieć na pytanie postawione w poście, a nie chwalić się swoją wiedzą, bo nie o to tu chodzi (tak mi się przynajmniej wydaje, ale zauważyłem, że często na forum ludzie chwalą się swą wiedzą nie skupiając się CO TAK NAPRAWDĘ JEST PRZEDMIOTEM POSTU).

Pozdrawiam

mj

P.S.

A po co ta urażona duma?

Awatar użytkownika
Koppel
Użytkownik

Post autor: Koppel » 05 mar 2006, 18:00

mj_2000 pisze:Spoko. Tylko jeśli już próbujesz pomóc, to staraj się odpowiedzieć na pytanie postawione w poście, a nie chwalić się swoją wiedzą, bo nie o to tu chodzi
Bądź tu człowieku miły...
Aż strach odpowiedzieć aby mi także nie dostało się, że nie mówię dokładnie w temacie. Chcesz tylko dokładnego linka, cenę lub dystrybutora dokładnie takiej obudowy? W takim przypadku z góry przepraszam za dalszą wypowiedź.

Zakładam, że chcesz wykonać najwyżej kilka sztuk urządzenia:
Wśród obódów uniwersalnych nie widziałem elementów "typowokablowych". Możesz jednak obejrzeć obudowę typu Oval - dostępna w Elfie. Firmy produkującej tą obudowę nie pamiętam. Kształt ma odpowiedni - trzebaby tylko wykonać jakieś przepusty na przewody.

Generalnie idąc tym tropem, jeśli akurat Oval okaże się nieodpowiedni: obudowa uniwersalna + dorobienie przepustów.

ODPOWIEDZ