Witam poszukuję płytki drukowanej do programatora układów GAL, o nazwie Galblast. Chodzi mi o tą wersje z MC34063 i przetwornikiem C/A zbudowanym na rezystorach. Nie interesuje mnie natomiast wcale płytka z kitu Nowego Elektronika, to dla mnie nieporozumienie, zasilać układ 30V.
Jeżeli ktoś jest ją w stanie wykonać w dobrej jakości to proszę o kontakt.
PS. Dzisiaj sam podjąłem próbę wykonania, zobaczymy co mi z tego wyszło. Oryginał jest niby 2 stronny, ale ja zrobiłem na jednowarstwowej, te parę połączeń z drugiej warstwy da się zrobić jako zwykłe zworki.
Umie ktoś zrobić płytke drukowaną do GALBlasta ?
-
keruseykaryu
Łoj. Stare, ale pewnie jare.
- Załączniki
-
- GALBLAST5.zip
- GALBlast wersja piąta. Płytka jednostronna.
- (225.21 KiB) Pobrany 800 razy
Prototyp już zrobiłem, ale od 2 tygodni czekam na części z AVT
zdjęcie może brzydkie, ale płytka mi wyszła. Choć trzeba przyznać autor PCB pojechał z dokładnością jak by to miał być laminat do jakich DDR2.
Z takich ciekawostek technicznych, to do pomiaru temp, laminatu chciałem wykorzystać pirometr więc pożyczyłem sobie z pracy na wikend. I co
Okazuje się że urządzenie za 1500zł w ogóle sobie nie radzi jak powierzchnia którą się mierzy jest błyszcząca. Laminat będzie miał 100 stopni, a on ci pokarze że ma 32.
Z takich ciekawostek technicznych, to do pomiaru temp, laminatu chciałem wykorzystać pirometr więc pożyczyłem sobie z pracy na wikend. I co
Akurat pirometr jest laserowy ponoć, ale z tego co czytałem to do pomiaru temp. metali i powierzchni błyszczących są specjalne pirometry, lecz ceny zaczynają się od dobrych 3000zł.
Co do zamówienia, wiem, mają pustki w magazynach, choć do mojego zamówienia brakuje 1 rezystorka, niestety akurat tego najbardziej potrzebnego.
[ Dodano: 2010-07-17, 10:10 ]
Tak w końcu udało mis się układ zmontować do końca.
Co do zamówienia, wiem, mają pustki w magazynach, choć do mojego zamówienia brakuje 1 rezystorka, niestety akurat tego najbardziej potrzebnego.
[ Dodano: 2010-07-17, 10:10 ]
Tak w końcu udało mis się układ zmontować do końca.