Schemat do lampowego korektora graficznego.
Schemat do lampowego korektora graficznego.
Witam! W numerze 7/2008 EdW został zamieszczony projekt lampowego korektora graficznego. Z sieci można ściągnąć wszystkie płytki do tego projektu, ale nie mogę znaleźć do tego schematu, czy go tam nie ma, czy coś przeoczyłem?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Za to kolega w ogóle szczyt kultury, wpada, żąda podania wszystkiego na tacy. Jakby kolega na to nie wpadł wcześniej, to istnieje coś takiego jak egzemplarze archiwalne, można zamówić w AVT.micik pisze:No toś Kolego faktycznie pomógł, gazeta jest z tamtego roku, na półce na pewno już nie leży, co Ty tutaj w ogóle robisz, bo na pewno nie pomagasz i popraw swoje błędy ortograficzne.
Witam! Niczego nie żądam tylko proszę, myślałem że po to są właśnie te fora, ale widocznie się pomyliłem, za co gorąco przepraszam, teraz wiem że to jest tylko następny biznes a nie przyjazny portal, tak jak to gdzieś w sieci widnieje.mathieiov pisze:Za to kolega w ogóle szczyt kultury, wpada, żąda podania wszystkiego na tacy. Jakby kolega na to nie wpadł wcześniej, to istnieje coś takiego jak egzemplarze archiwalne, można zamówić w AVT.micik pisze:No toś Kolego faktycznie pomógł, gazeta jest z tamtego roku, na półce na pewno już nie leży, co Ty tutaj w ogóle robisz, bo na pewno nie pomagasz i popraw swoje błędy ortograficzne.
To gdzie i ile mam uiścić za ten schemat? podaj numer swojego konta, bo to chyba o to chodzi.
Pozdrawiam
To nie żaden biznes, nikt tu niczego nie sprzedaje. Jednak aby otrzymać pomoc należy wykazać minimum grzeczności, nikt tu nie ma etatu na pomaganie innym.
W sprawie egzemplarzy archiwalnych należy kontaktować się z działem handlowym AVT: handlowy@avt.pl
W sprawie egzemplarzy archiwalnych należy kontaktować się z działem handlowym AVT: handlowy@avt.pl
Czytam ten swój pierwszy post i nie mogę się ni jak doszukać nie grzeczności z mojej strony, może masz na myśli, drugi post.mathieiov pisze:To nie żaden biznes, nikt tu niczego nie sprzedaje. Jednak aby otrzymać pomoc należy wykazać minimum grzeczności, nikt tu nie ma etatu na pomaganie innym.
Dział też odpowiedni ,,Szukam schematu/PCB"
Wskaz mi te bledy ortograficzne, bo ich nie widze.micik pisze: No toś Kolego faktycznie pomógł, gazeta jest z tamtego roku, na półce na pewno już nie leży, co Ty tutaj w ogóle robisz, bo na pewno nie pomagasz i popraw swoje błędy ortograficzne.
Po drugie materialy zamieszczone w EdW sa chronione prawem autorskim, ktorego ja nie zamierzam lamac, bo tobie nie chce sie placic za numer archiwalny. Gdybys skorzystal z google zamiast bluzgac, to pewnie bys wpadl na to, ze sa i cyfrowe wydania archiwalne.
Naprawdę! W tym tylko poście 17 błędów, naprawdę nie widzisz?alaris pisze: Wskaz mi te bledy ortograficzne, bo ich nie widze.
Schemat już mam, ktoś się zlitował i podesłał na PW, za co wielkie dzięki.alaris pisze: Po drugie materialy zamieszczone w EdW sa chronione prawem autorskim, ktorego ja nie zamierzam lamac,
To co jest na tym schemacie, to było już w latach pięćdziesiątych opublikowane, więc daruj sobie te bzdety.
Od tego zacząłem, ale skończyło się tylko na płytkach, które tak naprawdę psu na budę bez schematu, bo to po schemacie widać co dany układ jest wart.alaris pisze: Gdybys skorzystal z google zamiast bluzgac, to pewnie bys wpadl na to, ze sa i cyfrowe wydania archiwalne.
Pozwoliłem sobie przelecieć Twoje inne posty, większości Twoje odpowiedzi, czyli pomoc odnosi się tylko do odsyłania do sieci. Jeżeli byś znał zagadnienia, to bez problemu byś odpowiadał, a nie odsyłał, no cóż to też jakiś sposób, na niby życzliwa pomoc.
Pozdrawiam
A zdajesz sobie sprawę, że z takiego postępowania, to tylko więcej szkody niż pożytku.alaris pisze: Masz racje, nie znam sieale na szczescie potrafie sam rozwiazywac wlasne problemy
Zaniżasz morale forum, młodzi, nie doświadczeni, szukający pomocy, zamiast ją otrzymać to na dzień dobry, dostają kopniaka z buta, może zanim udzieli się jakiejkolwiek odpowiedzi, to najpierw warto pomyśleć.
Znowu sie z Toba zgadzam. Ty sie marnujesz przy tych schematach... Rzuc je w cholere i idz zmieniac swiat na lepsze. Ja jestem Twoim pierwszym sukcesem! Postanawiam poprawe. Od dzis bede wspieral ludzi, ktorym nie chce sie nawet minimalnie wysilic i poszukac, ludzi ktorzy daja swoje zadania domowe do zrobienia nawet nie probujac przy nich czegokolwiek zrobic, a takze ludzi, ktorzy prosza o kopiowanie schematow z EdW. Nie bedzie dla mnie mialo znaczenia, ze jednak ktos ten schemat przerysowal, zaplacil za praca autora artykulu i chce na tym zwyczajnie zarobic. Nie bede lzyl ludzi, ktorzy nie potrafia precyzyjnie zadac pytania (np. pytaja czemu nie ma schematu w plikach na stronie EdW)! Od razu odgadne o co im chodzi, udostepnie schemat i nie bede odpowiadal zgodnie z trescia pytania, ze jest w EdW!micik pisze:Zaniżasz morale forum, młodzi, nie doświadczeni, szukający pomocy, zamiast ją otrzymać to na dzień dobry, dostają kopniaka z buta, może zanim udzieli się jakiejkolwiek odpowiedzi, to najpierw warto pomyśleć.
Coz moge powiedziec? Pisz do admina, niech mnie wywali...
Nikt nie chce Cię wywalać, chcę żebyś tylko zrozumiał swoje blednę postępowanie. Pomyśl sam, co Ci po Twojej bogatej wiedzy, jak każdego odeślesz do diabła, wtedy nie wiadomo, czy cokolwiek wiesz, wręcz każdy pomyśli że najprawdopodobniej, tak naprawdę, to nic nie wiesz. Gdyby tak faktycznie każdy postępował jak myślisz, to na jakiego czorta te wszystkie fora, praktycznie to one by nie istniały.alaris pisze: Pisz do admina, niech mnie wywali...
No ale co ja innego robię, przecież szukam, wychodzi na to że mam szukać wszędzie, tylko nie tutaj.alaris pisze: Od dzis bede wspieral ludzi, ktorym nie chce sie nawet minimalnie wysilic i poszukac,
Nie przejmuj się, ważne że zrozumiałeś.
Pozdrawiam
Ech... Napisales, ze nie mozesz znalezc schematu, wiec Ci odpowiedzialem, ze jest w EdW. Czy nie otrzymales KONKRETNEJ odpowiedzi na swoje pytanie? Gdyby sie dalo, toby redakcja EdW udostepniala wszystko za darmo, ale niestety wydawanie czasopisma wiaze sie z kosztami i osoby w to zaangazowane chcialby za cos zyc. Wniosek: trzeba zaplacic, aby EdW istnialo.micik pisze:wychodzi na to że mam szukać wszędzie, tylko nie tutaj
Moge sie mylic, ale to o co prosisz jest zabronione przez regulamin tego forum.
przed chwilą się zbulwersowałem i napisałem brzydkiego posta... usunąłem bo nie wypada zabierać kolejnego agresywnego głosu...
Panowie spokój - nie ma się o co kłocić!
schemat jest w gazecie - odpowiedź konkretna - prośba o schemat na PW. koniec
nie ma potrzeby okładać się absurdalnymi wyliczeniami o to ile ktoś błędów zrobił.
w ten sposób obydwoje zaniżacie poziom tego forum.
wydaje mi się że temat można zamknąć
[ Dodano: 2009-06-01, 06:46 ]
P.S. micik nikt nie trzyma Cię tutaj na siłę. jeżeli uważasz że forum to jest dla Ciebie mało przydatne naprawdę nie musisz z niego korzystać. z resztą nikt nie musi.
Panowie spokój - nie ma się o co kłocić!
schemat jest w gazecie - odpowiedź konkretna - prośba o schemat na PW. koniec
nie ma potrzeby okładać się absurdalnymi wyliczeniami o to ile ktoś błędów zrobił.
w ten sposób obydwoje zaniżacie poziom tego forum.
wydaje mi się że temat można zamknąć
[ Dodano: 2009-06-01, 06:46 ]
P.S. micik nikt nie trzyma Cię tutaj na siłę. jeżeli uważasz że forum to jest dla Ciebie mało przydatne naprawdę nie musisz z niego korzystać. z resztą nikt nie musi.