Witam
Odrazu przyznam się szukam gotowca.
Chcę zbudować termometr dwupunktowy oparty na AT90S2313 lub inny AVR, 2x DS18B20, LCD 2x16
Jak by Ktoś udostępnił taki projekt to był bym bardzo wdzięczny
Pozdro Sjzwojtek
Termometr DS18B20+ wyśw.LCD 2x16
-
przemkrzych
- -
Witam.
Oj,ja się tego naszukałem ,zrobiłem ten układzik mam go w samochodzie z niebieskim wyświetlaczem LCD efekt jest super ,acha do tego układu czujniki temperatury muszą być
DS1820 nie mogą być DS18B20 ,tak jest zapisane w programie,
(flaszka się należy) pozdrawiam.
Oj,ja się tego naszukałem ,zrobiłem ten układzik mam go w samochodzie z niebieskim wyświetlaczem LCD efekt jest super ,acha do tego układu czujniki temperatury muszą być
DS1820 nie mogą być DS18B20 ,tak jest zapisane w programie,
(flaszka się należy) pozdrawiam.
- Załączniki
-
- Zegar ze 100-letnim kalendarzem i dwukanałowym termometrem.part3.rar
- (143.75 KiB) Pobrany 1030 razy
-
- Zegar ze 100-letnim kalendarzem i dwukanałowym termometrem.part2.rar
- (195.31 KiB) Pobrany 979 razy
-
- Zegar ze 100-letnim kalendarzem i dwukanałowym termometrem.part1.rar
- (195.31 KiB) Pobrany 987 razy
compact flash... a nie prościej dać jakiś eepromik na I²C??? no w sumie daje to troche mniejsze możliwości ale np 1MB by starczył a skoro dane są przesyłane do komputera też za pomocą µK to wymienialność pamięci jest zbędna... to taka moja sugestia
no to masz już dwie wersje 
przepraszam za offtopic (przynajmniej dla tych którym się zdaje że to był offtopic
)
przepraszam za offtopic (przynajmniej dla tych którym się zdaje że to był offtopic
To dotyczące planów co tam jest napisane już dawno jest nieaktualne, bo gdybyś popatrzył na datę to byś zobaczył że ten termometr zrobiłem 3 lata temuicky pisze:compact flash... a nie prościej dać jakiś eepromik na I²C??? no w sumie daje to troche mniejsze możliwości ale np 1MB by starczył a skoro dane są przesyłane do komputera też za pomocą µK to wymienialność pamięci jest zbędna... to taka moja sugestiano to masz już dwie wersje
przepraszam za offtopic (przynajmniej dla tych którym się zdaje że to był offtopic)
Na compactflashu z systemem FAT16 zrobiłem kiedyś termometr ale na płytce testowej, pobawiłem się i rozmontowałem
Koniec offtopa