rosyjski

Poszukujesz schematu układu lub urządzenia, badź wzoru płytki do niego - pytaj. Na pewno ktoś Ci pomoże.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

rosyjski

Post autor: c4r0 » 07 lis 2005, 13:41

Jak można w windowsie pl pisać po rosyjsku :?: :?: :?: Przełączałem klawiaturę i język na rosyjski i nic. Najlepiej żeby mozna było tak jakoś przełączać, że przechodzę na inne okno przeglądarki i już piszę normalnie polskimi literami.
Ehh, nie ma tu działu gdzie by można takie pytanie zadać :?
Niech będzie że szukam instrukcji do rosyjskiego dozymetru o nazwie chyba bella (napisał bym po rosyjsku ale właśnie nie wiem jak :P ), to nie będzie offtopic :twisted:

jaboja
-
Kontakt:

Post autor: jaboja » 27 lut 2006, 17:12

Bardzo prosto - musisz dodać sobie rosyjski układ klawiatury :) I wybrać na tej ikonce koło zegara, RU zamiast PL.

timi
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: timi » 28 lut 2006, 7:53

jesli ja jednorazowo szukam czegos w googlach (rosyjskie fonty) to wchodze na np. :
http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html?tr=ros-auto
wpisuje tekst (klawiatura z boku) i kopiuje do http://www.google.ru/webhp?hl=ru

KaW
-

Post autor: KaW » 10 maja 2006, 13:21

trzeba zainstalowac jakas wersje alfabetu ros. -jest ich kilka -moze3 lub4-
ale sie roznia tym, ze nakladka rosyjska na klawiature nasza moze miec rozne litery w roznych miejscach.Ja zdobylem ros. windowsa i nie iruchomilem osobnej ros. klawiatury.-bo nie mam.Rosjanie tez nie wszyscy wiedza o tym ze ich bukwy musza byc zgodne ze standartem naszej klawiatury ...
U nich na stronkach jest zaswyczaj tablica z literami w ktora kaza pukac -jak dzieciol -ale to b. nierozwijajace zakjecie .
chyba lepszy ruski WIN. I CALY ODREBNY KOMPUTER .z alfabetem ros.
OD ROSJAN DOSTALEM NAKLADKE -litery do przyklejenia na istniejace klawisze ale to nie jest to.

[ Dodano: 11-05-2006, 09:03 ]
NP. W WIN 98 to :
panel ster.
klawiatura
jezyk
-dograc z dysku WIN98-
przel, jezykow brak
pokazac na pasku -tak

w XP nie wiem ale pewnie podobnie

[ Dodano: 11-05-2006, 13:32 ]
jest taki adres:

www.translit.ru