gdzie szukać coś o USB komunikacji i pamięciach pendrive

Jeżeli bezskutecznie poszukujesz danych technicznych elementów elektronicznych to jest to dobre miejsce do zadawania pytań.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mariusz256
Użytkownik
Kontakt:

gdzie szukać coś o USB komunikacji i pamięciach pendrive

Post autor: mariusz256 » 07 kwie 2007, 11:07

chciałbym informacje na temat przesyłu informacji do tej pamięci jak i odczytu z niej. chce wykonać układ mikroprocesorowy który będzie tą pamięcią sterował. potrzebuje wiadomości o sposobie zapisu i odczytu, co oznacza każdy bit, bajt, kiedy się wysyła adres komórki a kiedy dane .Bardzo proszę nie pytajcie do czego jest mi to potrzebne, nie chce być wyśmiany. bardzo proszę o pomoc.

Ja coś poszukałem i mam już małe co nieco na ten temat, sami zobaczcie :
http://www.ire.pw.edu.pl/zejim/rois/dyd ... ko/usb.pdf
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2007, 13:04 przez mariusz256, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
matelektronik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matelektronik » 07 kwie 2007, 22:17

Czy nie łatwiej wykozystać karte pamieci ??? Ostatnio w EP był cały cykl artykułów w jaki sposób komunikowaś sie z pamieciami półprzewodnikowymi za pomocą procesorów AVR.

pzdr

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 07 kwie 2007, 22:22

matelektronik pisze:Czy nie łatwiej wykozystać karte pamieci ??? Ostatnio w EP był cały cykl artykułów w jaki sposób komunikowaś sie z pamieciami półprzewodnikowymi za pomocą procesorów AVR.

pzdr
Jasne że łatwiej, ale temat brzmi inaczej.

:arrow: mariusz256, zainteresuj się hasłem "USB Mass Storage" jest w necie sporo na ten temat (niestety przewaznie w języku wroga). Poszukaj też książki :
USB Mass Storage Designing and Programming Devices and Embedded Hosts
Sprawa nie jest trywialna, ale dla chcącego....

ODPOWIEDZ