Bubak pisze:Witam.
przepraszam jezeli napisałem w złym miejscu ale mam pytanie,
chciałbym złozyc kolumne pod muzyke rockową ale nie wiem co jak i w ogle i tu zwracam się do was z pomocą
Moc nie jest najwazniejsza (ale mile widziana) interesuje mnie przyjemny dziwiek muzyki ;] nie wiem jaka bedzie lepsza z dwoma czy z trzema głosnikami ?? no i jakimi ? i z czego zrobic obudowe ? niechciałbym wydawac na pierwszą konstrukcje majątku powiecmy ze max tak do 400zl.
z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Jakiś czas temu budowałem kolumny. Głośniki to był i w sumie nadal jest, bo kolumny są sprawne, zestaw BOSCHMANN taki jak tu
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=644590885 , ale 3-drożny. Nie mam aktualnie czasu na szukanie, ale polecam. Obudowy mam w sumie zwykłe, bez żadnych korytarzy wewnątrz, po prostu zwykłe pudełka z otworami na głośniki i rurki żeby było dojście powietrza.
AHA - moim zdanie bardzo ważną sprawą jest wyłożenie wnętrza obudów wykładziną podłogową, gdyż wtedy dźwięk jest o niebo jakby czystszy przy muzyce - też słucham rocka, więc przy takiej ich głównie używam, choć nie powiem, że wyłącznie, ale też jest powyżej oczekiwań jak na taką prowizorkę.
P>S.Myślę, że w 400zł się wyrobisz.