mcy7505

Jeżeli bezskutecznie poszukujesz danych technicznych elementów elektronicznych to jest to dobre miejsce do zadawania pytań.
ODPOWIEDZ
shankar

mcy7505

Post autor: shankar » 01 paź 2004, 8:59

czy ktoś zna schemat aplikacyjny dynamicznego rejestru przesuwającago MCY7505.?, ewentualnie gdzie go mogę znaleźć?
Mam schemat wyprowadzeń tego układu scalonego który znalazłem w poradniku "podzespoły elektroniczne - półprzewodniki" J.Borczyńskiego.
Są tam oznaczone wyprowadzenia, ale to nie wystarcza do praktycznego wykorzystania tego układu.
Np. - podane są końcówki zasilania ( Uss i Udd), ale nie napisano, gdzie jest - , a gdzie + ,są tam też końcówki 1RL i 2RL, nazwane "wyprowadzeniem wewnętrznych rezystorów", ale co należy zrobić z tymi końcówkami?, gdzie je podłączyć?
Będę wdzięczny za każdą informację
Mój adres mailowy sitar50@op.pl

Awatar użytkownika
gaweł
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: gaweł » 01 paź 2004, 9:59

Czy to chodzi o rejestr recylrkulacyjny?
Lepszej dokumentacji nie znajdziesz (do układu produkowanego przez CEMI). Układ ten ma odpowiedniki i gdzieś widziałem jego opis, ale pamięć jest .......... Muszę zajrzeć do literatury.

W układach CMOS Vss jest masą, Vdd jest plusem zasilania.

shankar

MCY7505

Post autor: shankar » 01 paź 2004, 12:29

Dzięki -Gaweł za te zasilania, to jest równiez "rejestr recyrkulacyjny" i jest produkcji Cemi, tylko co zrobić z tymi wyprowadzeniami "wewnętrznych rezystorów"?
gdybyś mógł to jeszcze gdzieś znaleźć...
dziekuję i pozdrawiam
Andrzej

Awatar użytkownika
gaweł
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: gaweł » 01 paź 2004, 12:54

Tak jak napisałem, jak wrócę z pracy do domu, to poszukam. Kiedyś miałem taką książkę, w której był taki układ opisany, a teraz z pamięci, to nie pamiętam.

Awatar użytkownika
gaweł
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: gaweł » 02 paź 2004, 0:34

Trochę o tym układzie jest napisane w książce:
Badźmirowski, Pieńkos, Piestrzyński "Cyfrowe układy MOS-LSI"

Gość

Post autor: Gość » 07 paź 2004, 11:53

dzięki - już znalazłem

ODPOWIEDZ