Instrukcja obsługi oscyloskopu cyfrowego

Jeżeli bezskutecznie poszukujesz danych technicznych elementów elektronicznych to jest to dobre miejsce do zadawania pytań.
ODPOWIEDZ
Grabarz
-
Kontakt:

Instrukcja obsługi oscyloskopu cyfrowego

Post autor: Grabarz » 10 cze 2006, 17:45

Witam!

Szukam jakiejkolwiek instrukcji do dowolnego osyloskopu cyfrowego lub cyfrowo analogowego, najlepiej w formacie pdf i po polsku, w której znajduje się wyraźny opis płyty czołowej (idealnie w formie rysunku konturowego). Może być też dowolna inna instrukcja jakiegoś nietypowego miernika. Z kąd takie dziwne sprecyzowanie? Po prostu szukam materiałów dodatkowych z których da się wykonać ładny foliogram na Miernictwo Elektryczne ;) Mój mail to fgrabarek@poczta.fm Z góry dziękuję za pomoc ;)

tasza
Użytkownik

Post autor: tasza » 10 cze 2006, 21:01

trochę znajdziesz w necie, nie po polsku niestety, przykładowo:
Tektronix TDS200: http://www.ecs.tuwien.ac.at/lehre/Micro ... TDS200.pdf
Tektronix TDS1000/2000 : http://www.coe.uncc.edu/~elsheppa/Documents/TDS1000.pdf

nie wiem czy to Cię będzie interesowało - do mojego cyfrusia Philips PM3350A
mam ksero z ksero z ksero....instrukcji serwisowej - są tam procedury kalibracyjne,
opis regulacji torów X/Y etc, itd....rysunków mało (wcale), ale cyferek i tabelek do woli....
jak coś - w poniedziałek do południa możesz to mieć...
za to jak chcesz - to mogę mu zrobić foto-sesję - będziesz miał takie real-life,
a nie taką z prospektów i ulotek reklamowych ( także z otwartą obudową :idea: ),
ale to już jak chcesz...
aha, fotkami miernika czasu/częstotliwości PFL-22 firmy ZOPAN też służę...
choć to raczej na zajęcia z historii lub archeologii...

tasza

ps.
ja nie mam user-manual do swojego oscyloskopu... :???:
bez sensu.

Grabarz
-
Kontakt:

Post autor: Grabarz » 11 cze 2006, 14:39

Tasza, na ciebie zawsze można liczyć. Dzięki za pomoc. Nie musisz się już fatygować z tymi forkami. Wystarczą zdięcia katalogowe ;)

ODPOWIEDZ