Transformatory z MKPT - omijajcie z daleka.
Transformatory z MKPT - omijajcie z daleka.
Witam wszytkich
Myślę, że powinienem ostrzec Was przed tą firmą, ja niestety dałem się nabrać i utopiłem pieniądze. Ale po kolei. 17 lutego 2006 r. (czyli miesiąc temu) zamówiłem w firmie DAN-MAR na stronie www.mkpt.pl dwa transformatory, których do tej pory nie otrzymałem. Najgorsze jest to, że zapłaciłem im z góry za towar i co śmieszniejsze za przesyłkę priorytetem. W ciągu tego miesiąca napisałem mnóstwo mail i wykonałem ponad 15 telefonów. Na maile nie było żadnej odpowiedzi, telefonicznie dowiadywałem się ze: transformatory są w produkcji, zaraz wyślemy, jak to jeszcze pan ich nie dostał, itp.
Dzisiaj mało miły Pan z firmy DAN-MAR powiedział, że skoro jeszcze nie dostałem tych transformatorów to on już nic na to nie może poradzić i jak chce to mogę napisać reklamacje, którą oni rozpatrzą w ciągu miesiąca.
Sami pewnie wiecie jak irytujące może być czekanie na zamówione podzespoły. Zgromadziłem już wszystkie elementy do budowy zegara NIXIE, zaprojektowałem i wytrawiłem płytki, ponieważ zegar jest sterowany mikrokontrolerem napisałem prawie cały program, a tu taka skucha z tymi transformatorami.
Możecie mi polecić jakiś pewny sklep gdzie mogę zamówić transformatory? Kasę i tak już pewnie straciłem.
Pozdrawiam
Olek
PS
Zapraszam do poczytania o moich przygodach z tą firmą na stronie http://slacklist.olek.waw.pl/mptk. (Wieczorem jak będę w domu umieszczę tam dokładniejszy opis niezrealizowanego zamówienia).
Myślę, że powinienem ostrzec Was przed tą firmą, ja niestety dałem się nabrać i utopiłem pieniądze. Ale po kolei. 17 lutego 2006 r. (czyli miesiąc temu) zamówiłem w firmie DAN-MAR na stronie www.mkpt.pl dwa transformatory, których do tej pory nie otrzymałem. Najgorsze jest to, że zapłaciłem im z góry za towar i co śmieszniejsze za przesyłkę priorytetem. W ciągu tego miesiąca napisałem mnóstwo mail i wykonałem ponad 15 telefonów. Na maile nie było żadnej odpowiedzi, telefonicznie dowiadywałem się ze: transformatory są w produkcji, zaraz wyślemy, jak to jeszcze pan ich nie dostał, itp.
Dzisiaj mało miły Pan z firmy DAN-MAR powiedział, że skoro jeszcze nie dostałem tych transformatorów to on już nic na to nie może poradzić i jak chce to mogę napisać reklamacje, którą oni rozpatrzą w ciągu miesiąca.
Sami pewnie wiecie jak irytujące może być czekanie na zamówione podzespoły. Zgromadziłem już wszystkie elementy do budowy zegara NIXIE, zaprojektowałem i wytrawiłem płytki, ponieważ zegar jest sterowany mikrokontrolerem napisałem prawie cały program, a tu taka skucha z tymi transformatorami.
Możecie mi polecić jakiś pewny sklep gdzie mogę zamówić transformatory? Kasę i tak już pewnie straciłem.
Pozdrawiam
Olek
PS
Zapraszam do poczytania o moich przygodach z tą firmą na stronie http://slacklist.olek.waw.pl/mptk. (Wieczorem jak będę w domu umieszczę tam dokładniejszy opis niezrealizowanego zamówienia).
Ostatnio zmieniony 16 mar 2006, 9:09 przez olek777, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm wiesz olek777 ja tez zamowilem transformator ale do przedwzmaka i do disiaj nie dostalem go ;/ taksamo jak ty ale ja dalem za pobraniem wiec kasy nie stracilem tak samo juz czekam okolo 3 tygodni i mnie to bardzo denerwoje co to za hurtownia jak nawet nie potraf wyslac e-mail ze przeprasza albo jaki kolwiek odp co sie dzieje ale czekam dalej zamowilem jeszce raz w piatek ten transformator jak przyjdzie w tym tygdoniu to powiem a jak nie to ich zjade i jak narazie to 1 zlecenie nie zostalo przez nich wykonane wiec nie wiem to musi byc jakas lewa firma
- elektor84
- Użytkownik
- Kontakt:
hmm... no co Wy! chłopaki nie płaczą (płacą)
walczcie o swoje prawa
przyznam, że bardzo, BARDZO, BARDZO
wzburzyła mnie opisywana przez Was ( olek777 i Thor ) sprawa.
nie zostawiajcie tego tak:
- trudno są chamy i skór...-ny, kasa przepadła
nie wolno tak
i co...? pozwolicie, aby Was nabijali w butelkę ?
krew mnie normalnie zalewa, jak słyszę o takich rzeczach. szkoda mi Was chłopaki
nie wiem jaka jest dokładnie Twoja historia Thor, ale Tobie olek777 mogę z rozsądkiem poradzić tak:
- zadzwoń do tej firmy, w której zamawiałeś "felerne" trafy i konkretnie:
1. odrazu zanotuj sobie imię i nazwisko osoby (osób) z którymi z tej firmy będziesz rozmawiał
2. zapisz godzinę tej rozmowy
3. zarządaj, ZARZĄDAJ, ZARZĄDAJ przesłania Tobie olek777 dowodu, potwierdzenia nadania przesyłki - po wspomniałeś, że opłaciłeś priorytet - a przesyłka priorytetowa na poczcie "ma" potwierdzenie nadania
załatw te trzy rzeczy i wytrwale działaj
trzeba rozprawiać się z oszustami i skó....-mi
rzyczę owocnego dochodzenia własnych praw
nie pozostawiajcie tego bez echa.
pozdrawiam Was chłopaki
, utzryjcie im nosa

walczcie o swoje prawa
nie zostawiajcie tego tak:
- trudno są chamy i skór...-ny, kasa przepadła
nie wolno tak
krew mnie normalnie zalewa, jak słyszę o takich rzeczach. szkoda mi Was chłopaki
nie wiem jaka jest dokładnie Twoja historia Thor, ale Tobie olek777 mogę z rozsądkiem poradzić tak:
- zadzwoń do tej firmy, w której zamawiałeś "felerne" trafy i konkretnie:
1. odrazu zanotuj sobie imię i nazwisko osoby (osób) z którymi z tej firmy będziesz rozmawiał
2. zapisz godzinę tej rozmowy
3. zarządaj, ZARZĄDAJ, ZARZĄDAJ przesłania Tobie olek777 dowodu, potwierdzenia nadania przesyłki - po wspomniałeś, że opłaciłeś priorytet - a przesyłka priorytetowa na poczcie "ma" potwierdzenie nadania
załatw te trzy rzeczy i wytrwale działaj
trzeba rozprawiać się z oszustami i skó....-mi
rzyczę owocnego dochodzenia własnych praw
nie pozostawiajcie tego bez echa.
pozdrawiam Was chłopaki
- elektor84
- Użytkownik
- Kontakt:
dodam jeszcze, że w Twoim przypadku olek777 potwierdzenie nadania przesyłki priorytetowej (bo piszesz, że taką sobie zażyczyłeś - i dobrze - musi być potwierdzenie) jest jedynym i NIEPODWAŻALNYM dowodem "w sprawie". z tego co piszesz była to przedpłata. masz więc także dowód nadania pieniędzy, wpłaty pieniedzy na rzecz tej firmy za zamówiony towar. pilnuj go dobrze, nie zgób
mh
strasznie się zirytowałem
pozdrawiam raz jeszcze
mh
pozdrawiam raz jeszcze
Trzeba coś z tym zrobić ! to przecież złodziejstwo, no jak to ?
Masz dowód wpłaty, oni mają to w historii przelewów, na wysłany towar muszą wystawić opcjonalnie paragon lub fakturę.
Ty nie dostałeś przesyłki, nie podpisałeś się przy odbiorze bo paczki nie było - więc sprawa jest prosta...
Nie zostawiaj tego tak...
Jeśli trzeba pomogę Ci to złgosić do odpowiedniego organu zajmujacymi się takimi sprawami.
Zobaczymy co na to firma...
[/quote]
Masz dowód wpłaty, oni mają to w historii przelewów, na wysłany towar muszą wystawić opcjonalnie paragon lub fakturę.
Ty nie dostałeś przesyłki, nie podpisałeś się przy odbiorze bo paczki nie było - więc sprawa jest prosta...
Nie zostawiaj tego tak...
Jeśli trzeba pomogę Ci to złgosić do odpowiedniego organu zajmujacymi się takimi sprawami.
Zobaczymy co na to firma...
Nom wiem a teraz mam problem bo tego trafa nigdzie nie ma ;( a zrobienie kosztuje okolo 70 zl zamiast 39 jak w MKT
mam juz kupione wszystkie elemety lampy itp i troche to glupio jak ma to lezec w warsztacie poskladane i czeka tylko na trafo
chyba ze ma ktos inny pomysl jak zamienic trafo ?? http://mkpt.pl/product_info.php/products_id/2918
Napisz do Toral www.toral.pl oni robią tanio trafa i dobre
, napisz do biura tam jest bardzo fajny człowiek Maciej Tippe opisz mu sytuację i być może zrobią Ci taniej.
- elektor84
- Użytkownik
- Kontakt:
a może poszukaj odpowiednika na stronie unizet-u: http://www.unizet.com.pl/
z nimi to raczej problemu nie ma
może coś tu znajdziesz.
z nimi to raczej problemu nie ma
;/ teraz mnie zdenerwowali koniec dobroci qwa qwa nie dosc ze mi przyslali po miesiacu to jeszce jakis zasilacz teraz to mnie wkuzyli koniec dobroci ta firma sie przejedzie na mnie juz wiecej tam nie kupie
:(:(:( zrobie im chaje ......... co ona se nie mysli klijent to tez czlowiek koniec o tak sie z nimi nie bede bawil w kotka i myszke koniec wielkie dzieki za rady ale to zalatwie po swojemu
Chyba zbyt prędko zacząłem się cieszyć...Thor pisze:;/ teraz mnie zdenerwowali koniec dobroci qwa qwa nie dosc ze mi przyslali po miesiacu to jeszce jakis zasilacz teraz to mnie wkuzyli koniec dobroci ta firma sie przejedzie na mnie juz wiecej tam nie kupie:(:(:( zrobie im chaje ......... co ona se nie mysli klijent to tez czlowiek koniec o tak sie z nimi nie bede bawil w kotka i myszke koniec wielkie dzieki za rady ale to zalatwie po swojemu
No to trzeba z nimi pożądek zrobić !!!!