W internecie kompletna posucha na ten temat. Ludzie czasami mają dziwne rzeczy więc dlatego pytam

Zapomniałem dodać że to lampowe radio jest.
-------------------------------------------------------
Czemu sie nie da dodać obrazka typu .jpg?
W Polsce ( i nie tylko) jest mnóstwo ludzi których takie "starocie" interesują i nawet sobie nie wyobrażasz jakie części można wymienić czy kupić. Więc generalnie wymaga to tylko czasu cierpliwości no i czasami trzeba się liczyć z kosztami. Lampy psują się tak jak i inne podzespoły ale tak naprawdę to prawie we wszystkich radiach jakie mam pracują jeszcze oryginalne. Źródło potrzebnych podzespołów i lamp to koledzy z forum triody, allegro, ebay itp.e-lektryk pisze:Ambitne plany. Wiem, że niektóre witryny handlują tymi schematami na CD czy DVD, ale Twojego modelu nie znalazłem. Zastanawia mnie skąd bierzesz części zamienne? Lampy przecież się psują. Widziałem też na jednym forum własnoręczne odlewanie pokrętła do radia (niestety porowate - powinny być chyba odlewane próżniowo, bo zostały na nich ślady po pęcherzykach powietrza). Oryginalnych już się nie kupi.
Oj. Nie prędko panocku, nie prędko.e-lektryk pisze:Lampy kiedyś się skończą.
Tak szybko sie nie skończą, mało tego są nadal produkowane, a co do lamp nixie to kiedyś zegar zrobiłem na takich lampache-lektryk pisze:Lampy kiedyś się skończą. Ceny są już wysokie, a w przyszłości lampy będą tylko drożały. Aha. Widziałem jeszcze lampy NIXIE w mierniku częstotliwości na zajęciach
Wrzuciłbym ale za cholere mi obrazki nie wchodzą jako załączniki, teoretycznie wiem jak to robić ale niestety nic z tego nie wychodzihaterkmp pisze:możesz wrzucić zdjęcia tego cuda? i jaki masz tam zestaw lampek