Circuitmaker 2000 mam problem....

Czyli dyskusje na temat programów takich jak OrCad, Protel, CircuitMaker, Autotrax, Kicad itp.
ODPOWIEDZ
Gość

Circuitmaker 2000 mam problem....

Post autor: Gość » 30 mar 2004, 18:38

Mam problem ze skopiowaniem pliku do biblioteki CM.
A więc:
Odpalam CM wchodzę w MACROS > MACRO COPIER > OPEN
Wchodzę w funkcję open pojawiam się komunikat "List only user defined macros?",nacisnij "tak" lub "nie" więc naciskam TAK i odszukuję plik np. z dyskietki,znajduje go i otwieram...pojawiają się nazwy lamp i...dalej powinno (tam mi się wydaje) być "copy" (po środku tabeli) ale ono sie nieuaktywnia jakoś dziwnie.:(
Co mam dalej robić?
To tak jakby plik zawierał tylko same nazwy lamp,plik "waży" 30,4KB.

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 30 mar 2004, 18:49

Ehhh zapomniałem sie zalogować. :oops:

Wojtek
Moderator
Posty: 2604
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 01 kwie 2004, 7:42

Zapomniałeś o jednej rzeczy o której Ci pisałem w mailu, po prawej stronie też masz okienko a pod nim "open" naciśnij i wybierz bibliotekę do której to chcesz skopiować lub naciśnij "new" jeśli chcesz utworzyć nową np własną o nazwie "hard" :) i to będzie twoja biblioteka którą przywołasz w ustawieniach programu. Powiedzmy że otworzyłeś domyślną bibliotekę użytkownika czyli user.lib. Z biblioteki którą otworzyłeś w lewym okienku wybierz element i wtedy przycisk "copy" stanie się aktywnym naciskasz go i z biblioteki (z lewego okienka) np. lampy.lib kopiujesz wybrany element do user.lib - trzeba to robić pojedynczo.
Powodzenia. Poinformuj o rezultatach.

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 04 kwie 2004, 19:07

Ale po prawej stronie czyli w MACROS ? jest ten open czy jak?
Sorry ale wiesz...po to mamy forum :wink:

Wojtek
Moderator
Posty: 2604
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 04 kwie 2004, 19:22

Hard-core pisze:Ale po prawej stronie czyli w MACROS ? jest ten open czy jak?
Sorry ale wiesz...po to mamy forum :wink:
Po kolei:
1. W CM z zakładki Macros wybierasza MacroCopier
2. Pokazuje Ci sie okienko z polami Copy From i Copy To czyli "Kopiuj z" i "Kopiuj do"
3. Pod "CopyFrom" na dole jest Open i klikasz wskazując bibliotekę z której będziesz kopiował - pokaże Ci się spis dostępnych elementów do kopiowania.
4. Pod "Copy To" na dole też jest Open i tym otwierasz bibliotekę do której chcesz skopiować i wtedy pokaże Ci się zawartość tej biblioteki
5. Z listy Copy from wybierasz element który chcesz kopiować wtedy uaktywni się przycisk Copy który naciskasz i już masz wybrany element skopiowany
6. Jak naciśniesz Help to pokaże Ci się podpowiedź co i jak robić

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 07 maja 2004, 15:28

Dzięki Wojtku za podp. Już wszystko działa i jes o.k.

ODPOWIEDZ