TraxMaker i PCB.

Czyli dyskusje na temat programów takich jak OrCad, Protel, CircuitMaker, Autotrax, Kicad itp.
ODPOWIEDZ
Sebastian RCS
Użytkownik
Posty: 472
Rejestracja: 03 lut 2003, 18:23
Lokalizacja: Koluszki
Kontakt:

TraxMaker i PCB.

Post autor: Sebastian RCS » 29 gru 2003, 20:25

W jaki sposób za pomocą programu TraxMaker, który jest dołączony do CircuitMakera 2000 wydrukować wzory ścieżek, tzn. na przykładzie tego wzoru:
* http://www.elektronika.priv.pl/schem/tda2030_mont.gif
*plik źródłowy: http://www.elektronika.priv.pl/zip/schem003_pcb.zip
chciałbym zrobić takie rzeczy:
* zrobić, aby na wydruku były widoczne jedynie ścieżki w kolorze czarnobiałym oraz ustawić lustrzany widok.
Proszę mi opisać krok po kroku jak to zrobić na tamtym wzorze.

Wojtek
Moderator
Posty: 2604
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 29 gru 2003, 21:30

1. Naciskasz ikonkę drukarki
2. wybierasz "Options"
3. Zaznaczasz "Mirrored"
4. Wybierasz "Bottom layer"
5. Zaznaczasz "Check print"
6. W colormode wybierasz "B&W"
7. Naciskasz "OK"
8. Wciskasz "Print"

To wszystko.

Sebastian RCS
Użytkownik
Posty: 472
Rejestracja: 03 lut 2003, 18:23
Lokalizacja: Koluszki
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 30 gru 2003, 21:08

Sprawdzę to :D
Dzięki

Awatar użytkownika
gogo4
-
Posty: 99
Rejestracja: 12 kwie 2003, 9:06
Lokalizacja: Okolice Bielska Białej
Kontakt:

Post autor: gogo4 » 30 gru 2003, 23:12

spec pisze:Sprawdzę to :D
Dzięki
Tu nie ma czego sprawdzać - Wojtek to expert w obsłudze CircuitMakera.

Sebastian RCS
Użytkownik
Posty: 472
Rejestracja: 03 lut 2003, 18:23
Lokalizacja: Koluszki
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 31 gru 2003, 21:50

W to nie wątpie, ale czy nie słyszałeś, że zawodowcy też czasem się mylą? :wink:

Wojtek
Moderator
Posty: 2604
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 02 sty 2004, 7:37

spec pisze:W to nie wątpie, ale czy nie słyszałeś, że zawodowcy też czasem się mylą? :wink:
I to nawet bardzo często :) Nie myli się tylko ten co nic nie robi :wink:

Sebastian RCS
Użytkownik
Posty: 472
Rejestracja: 03 lut 2003, 18:23
Lokalizacja: Koluszki
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 02 sty 2004, 20:58

No i racja :D

Wojtek
Moderator
Posty: 2604
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 03 sty 2004, 7:13

spec pisze:No i racja :D
No i jak, udało się wydrukować?

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 17 paź 2004, 23:07

A jak wyeksportować z Traxmakera plik PCB do BMP ?
Da się w ogóle?
Pomocy! Wojtku :D
P.S. ile MB ma pełna wersja CM 2000?

Wojtek
Moderator
Posty: 2604
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 18 paź 2004, 19:34

Nie da się możesz jedynie do autocada (DXF) ale to "biednie wygląda" lub zrobić pdf-a albo też zrzut ekranowy.
U mnie pełna wersja zajmuje ok. 80MB ale tam ma równiez juz jakieś kopie itp. odejmij więc od tego ze 20MB czyli pewnie ok 60MB będzie.

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 19 paź 2004, 0:00

O.k. dzięki za odp.
Czyli takie demo jak mam Ja wazy tylko 20MB więc z tego co widać trochę funkcji jednak brakuje...
W końcu to tylko demo.

Sebastian RCS
Użytkownik
Posty: 472
Rejestracja: 03 lut 2003, 18:23
Lokalizacja: Koluszki
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 19 paź 2004, 18:37

Wojtek pisze:
spec pisze:No i racja :D
No i jak, udało się wydrukować?
Oczywiście, że się udało :) - tamten to był mój pierwszy i na razie jedyny :) projekt

ODPOWIEDZ