Pspie analiza DC - błąd Netlist/ERC errors - netlist not cr

Czyli dyskusje na temat programów takich jak OrCad, Protel, CircuitMaker, Autotrax, Kicad itp.
Jony130
Moderator
Posty: 3148
Rejestracja: 11 sie 2005, 16:33
Lokalizacja: wrocław

Post autor: Jony130 » 07 cze 2015, 12:15

Nie tak. Po pierwsze PSpice to amerykański program. A w ameryce separator dziesiętny to kropka a nie przecinek.
Tak samo 0.1 pspice zinterpretują jako 0.1A = 100mA a ty chcesz krok co 0.1µA.

Sikkino
-
Posty: 17
Rejestracja: 02 cze 2015, 15:20
Lokalizacja: Bino

Post autor: Sikkino » 07 cze 2015, 12:25

Coś nie wychodzi.

Sikkino
-
Posty: 17
Rejestracja: 02 cze 2015, 15:20
Lokalizacja: Bino

Post autor: Sikkino » 07 cze 2015, 12:31

Tak powinno wyjść ?
Ostatnio zmieniony 07 cze 2015, 17:53 przez Sikkino, łącznie zmieniany 1 raz.

Jony130
Moderator
Posty: 3148
Rejestracja: 11 sie 2005, 16:33
Lokalizacja: wrocław

Post autor: Jony130 » 07 cze 2015, 12:35

A co ci tu nie pasuje ?

ODPOWIEDZ