Szukam TDA7294 w Altium designer 8

Czyli dyskusje na temat programów takich jak OrCad, Protel, CircuitMaker, Autotrax, Kicad itp.
ODPOWIEDZ
samson
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 26 cze 2007, 0:33
Lokalizacja: Wroc/Leg

Szukam TDA7294 w Altium designer 8

Post autor: samson » 10 paź 2011, 20:33

Poszukuje w Altium Designer 8 Summer układu audio TDA 7294.
Jakoś średnio mi idzie. Nie wiem czy jest to spowodowane tym, że nie ma firmy SGS Thomson, czy może dlatego, że w ST tego nie zrobili.

Jednakże proszę o jakąś poradę.

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 10 paź 2011, 21:08

Jakoś średnio mi idzie. Nie wiem czy jest to spowodowane tym, że nie ma firmy SGS Thomson, czy może dlatego, że w ST tego nie zrobili.
Bo w Altium nie zajmują się takimi błachostkami. W bibliotekach nie ma czasem nawet podstawowych rzeczy, a ty chcesz jakiegoś TDA. :D

Jak chcesz dobrą radę to daj rade zrobić samemu tego TDA. To wcale trudne nie jest. Ot parę padów i parę kresek. Albo poszukaj u konkurencji, bo tam chyba jakiś koleś dał w swoich bibliotekach tą kostkę.

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 10 paź 2011, 21:14

Dobra. Zajrzałem.
Okazuje się, że jest ale TDA7295 ale powinna pasować, bo to ta sama rodzinka. Ale jakbyś dobrze poszukał to by się znalazła jakiś projekt w Protelu z TDA7294, z jakiej byś to mógł wyciągnąć.

samson
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 26 cze 2007, 0:33
Lokalizacja: Wroc/Leg

Post autor: samson » 10 paź 2011, 21:22

No wybacz, ale TDA7294 jest dość znanym i powszechnie stosowanym układem audio, ale zapewne masz rację.

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 10 paź 2011, 21:26

No wybacz, ale TDA7294 jest dość znanym i powszechnie stosowanym układem audio, ale zapewne masz rację.
Tylko, że Altium nie jest dla amatorów. Przecież nie kupią programu za 16 klocków, to i po co im jakieś AVRy, TDA i inne.
Jak chcesz foota do tego TDA to poszukaj sobie pliku AVT2153.PCB. Tam jest i możesz go kopsnąć z tamtąd.

samson
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 26 cze 2007, 0:33
Lokalizacja: Wroc/Leg

Post autor: samson » 10 paź 2011, 22:51

Tak, tylko jak to zrobić? Przyznam, że nie kożystałem z Altiuma, aż do teraz

ODPOWIEDZ