[EAGLE] Własna biblioteka
[EAGLE] Własna biblioteka
Słuchajcie, mam prośbę, kto mnie poprowadzi niejako za rękę i pokaże jak skompletować własną bibliotekę z elementów najczęściej używanych?
Utworzenie własnej biblioteki w Eagle to nic trudnego. Proponuje "podejrzenie" zależności (device, package, symbol) w bibliotekach standardowych. Można również zamiast tworzyć elementy od podstaw umieścić na schemacie te elementy które chcemy mieć w bibliotece (z bibliotek standardowych) a później uruchomić ULP exp-project-lbr.ulp.
I wystarczy bujnąć ten exporter i wszystko będzie? Razem z elementami tymi co mają się znaleźć na płytce?c4v2 pisze:Można również zamiast tworzyć elementy od podstaw umieścić na schemacie te elementy które chcemy mieć w bibliotece (z bibliotek standardowych) a później uruchomić ULP exp-project-lbr.ulp.
Tak, elementy które znajdują się na schemacie (nie testowałem przy nieutworzonym pliku *.brd) znajdą się w trwożonej bibliotece gdy "Multiple Library" radiobutton wybrany lub, bibliotekach gdy nie (wraz z alternatywnymi obudowami dla Device nie umieszczonymi na schemacie/płytce). Kolejność postępowania jest taka:
1. Colect Data. (utworzony zostanie skrypt *.scr)
2. Create Library. (wykonany zostanie skrypt *.scr)
ps.
Jeżeli będą błędy podczas wykonywania skryptu to w większości przypadków biblioteka zostanie utworzona.
1. Colect Data. (utworzony zostanie skrypt *.scr)
2. Create Library. (wykonany zostanie skrypt *.scr)
ps.
Jeżeli będą błędy podczas wykonywania skryptu to w większości przypadków biblioteka zostanie utworzona.