eagle - przesuwanie nazw elementów
eagle - przesuwanie nazw elementów
jak w temacie, jak przesuwa się nazwy poszczególnych elementów w tymże jakże prześwietnym programiku?
eagle - połączenia z masą i pola pod radiatorami elementów
słuchajcie, mam jeszcze pytanie co do eagle'a.
w załącznikach pokazuję płytkę wykonaną w eaglu. miejsca gdzie elementy łączą się z masą nie są połączone całym padem tylko takim pajączkiem, jak to zmienić ?
do tego pytanie, jak spowodować by pod elementami typu tranzystor BD czy na przykład stabilizator 78XX nie tworzyły się puste pola pod wkładkę radiatora ?
kolejne pytanie to jak sprawić by obudowa danego elementu podłączona została do masy ?
na płytce mam gniazdo RJ45 w dolnej lewej części, ale jego obudowa jak widać nie jest podłączona do masy.
w załącznikach pokazuję płytkę wykonaną w eaglu. miejsca gdzie elementy łączą się z masą nie są połączone całym padem tylko takim pajączkiem, jak to zmienić ?
do tego pytanie, jak spowodować by pod elementami typu tranzystor BD czy na przykład stabilizator 78XX nie tworzyły się puste pola pod wkładkę radiatora ?
kolejne pytanie to jak sprawić by obudowa danego elementu podłączona została do masy ?
na płytce mam gniazdo RJ45 w dolnej lewej części, ale jego obudowa jak widać nie jest podłączona do masy.
- Załączniki
-
- sterownik plus elementy.zip
- (58.13 KiB) Pobrany 436 razy
-
- sterownik.zip
- (35.27 KiB) Pobrany 488 razy
-
keruseykaryu
Wyłącz opcję THERMAL we właściwościach polygonu.matrix pisze:w załącznikach pokazuję płytkę wykonaną w eaglu. miejsca gdzie elementy łączą się z masą nie są połączone całym padem tylko takim pajączkiem, jak to zmienić ?
Tak jest skonstruowany element, że ma warstwę ograniczającą. Trzeba ją wyłączyć lub usunąć.matrix pisze:do tego pytanie, jak spowodować by pod elementami typu tranzystor BD czy na przykład stabilizator 78XX nie tworzyły się puste pola pod wkładkę radiatora ?
Jeśli na schemacie są wyprowadzone piny obudowy (case) to podłącz je do masy.matrix pisze:kolejne pytanie to jak sprawić by obudowa danego elementu podłączona została do masy? na płytce mam gniazdo RJ45 w dolnej lewej części, ale jego obudowa jak widać nie jest podłączona do masy.