Witam. Czy ktoś z was podejmie się narysowania podstawki NOVAL do druku pod Traxmakera?
Ja próbowałem ale coś mi nie idzie to...
Jeśli znalazłby się ktoś chętny to byłoby świetnie.. nie chciałem Wojtkowi zawracać głowy na PW a być może ktoś z forumowiczów jest trochę bardziej wprawiony w Traxmakerze.
Oczywiście nie za darmo, mogę się dogadać na PW może ktoś coś potrzebne a ja być może to mam... ;)
Dodaję wymiary podstawki do druku.
Podstawka NOVAL do traxmakera
Podstawka NOVAL do traxmakera
- Załączniki
-
- PIC_0002.JPG (40.1 KiB) Przejrzano 9130 razy
-
- PIC_0004.JPG (54.46 KiB) Przejrzano 9130 razy
-
- PIC_0006.JPG (47.62 KiB) Przejrzano 9130 razy
Witaj Endi,
Czy to TraxMaker 3.03 od Protela?
Jeżeli tak, to spróbuj proszę wczytać to co w załączniku...
Podstawkę zrobiłam kiedyś w Protelu, teraz tylko wyeksportowałam w starym formacie,
z wymiarami powinno być w porządku, ale lepiej wydrukuj i przymierz,
pozdrawiam,
Natasza
Czy to TraxMaker 3.03 od Protela?
Jeżeli tak, to spróbuj proszę wczytać to co w załączniku...
Podstawkę zrobiłam kiedyś w Protelu, teraz tylko wyeksportowałam w starym formacie,
z wymiarami powinno być w porządku, ale lepiej wydrukuj i przymierz,
pozdrawiam,
Natasza
- Załączniki
-
- end_noval_ascii_pcb.zip
- (323 Bajtów) Pobrany 673 razy
Witaj Natasza :)
Dziękuję za zainteresowanie się tematem!
To jest Traxmaker z Circuitmaker 2000 ale myślę, że powinno pójść to :)
Zaraz sprawdzę.
[ Dodano: 2007-02-06, 15:00 ]
No i otwiera się pięknie czyli nic tylko zabieram się do roboty :)
Nie wiem czy pasuje, bo na razie jestem bez drukarki, ale napewno przypasuje, bo mam dwa rodzaje podstawek jedne są szersze i drugie węższe więc coś dobiorę.
Teraz jak ja się Tobie odwdzięczyć mam?
[ Dodano: 2007-02-06, 16:31 ]
A niech to... i jak na złość mam tylko jedna podstawkę "szeroką" a całą resztę "węższą".
Natasza a czy nie spróbowałabyś narysować tego na trochę węższą podstawkę w Protelu? Ja nawet nie mam Protela.
Dziękuję za zainteresowanie się tematem!
To jest Traxmaker z Circuitmaker 2000 ale myślę, że powinno pójść to :)
Zaraz sprawdzę.
[ Dodano: 2007-02-06, 15:00 ]
No i otwiera się pięknie czyli nic tylko zabieram się do roboty :)
Nie wiem czy pasuje, bo na razie jestem bez drukarki, ale napewno przypasuje, bo mam dwa rodzaje podstawek jedne są szersze i drugie węższe więc coś dobiorę.
Teraz jak ja się Tobie odwdzięczyć mam?
[ Dodano: 2007-02-06, 16:31 ]
A niech to... i jak na złość mam tylko jedna podstawkę "szeroką" a całą resztę "węższą".
Natasza a czy nie spróbowałabyś narysować tego na trochę węższą podstawkę w Protelu? Ja nawet nie mam Protela.
Michał....
ja mam dwa rodzaje Novalków do druku, z tworzywa i ceramiczne,
obrys zewnętrzny jest prawie ten sam, rozstaw pinów jest identyczny
to znaczy promień ma 9.5mm (średnica 19mm) - to takie jak Twoje
Słuchaj, weź kartkę w kratkę, odciśnij na niej piny, obrysuj to pisakiem/ołówkiem
i podaj mi dokładną średnicę tego okręgu, inaczej nie dam rady...
No chyba że gdzieś wygoglujesz rysunek techniczny takiej 'wąskiej' podstawki
Jak podasz te dane, późnym wieczorkiem podstawka będzie.
to miłego kombinowania,
Natasza
to znaczy że jak niby?End pisze:spróbowałabyś narysować tego na trochę węższą podstawkę
ja mam dwa rodzaje Novalków do druku, z tworzywa i ceramiczne,
obrys zewnętrzny jest prawie ten sam, rozstaw pinów jest identyczny
to znaczy promień ma 9.5mm (średnica 19mm) - to takie jak Twoje
Słuchaj, weź kartkę w kratkę, odciśnij na niej piny, obrysuj to pisakiem/ołówkiem
i podaj mi dokładną średnicę tego okręgu, inaczej nie dam rady...
No chyba że gdzieś wygoglujesz rysunek techniczny takiej 'wąskiej' podstawki
Jak podasz te dane, późnym wieczorkiem podstawka będzie.
to miłego kombinowania,
Natasza
Hej Natasza! dzięki za chęć pomocy. Na razie narysowałem na tej podstawce co podesłałaś.
Wygląda to tak jak w załączniku, mogą być błędy... trochę dzisiaj siedziałem nad tym...
Jutro odbiję tą podstawkę i podeślę Ci wymiary.
Akurat udało mi się znaleźć dwie takie z szerokim rozstawem nóżek więc dam rade to złożyć, ale na przyszłość chciałbym mieć właśnie tą z małym rozstawem.
Mam jaszcze prośbę.. czy możesz w swoim Traxmakerze sprawdzić zawartość tej biblioteki w załączniku?
Bo szukając po googlu tej podstawki natrafiłem na stronę:
http://solair.eunet.yu/~zoranzd/
I napisałem do autora e-maila no i właśnie przysłał mi bibliotekę o nazwie noval.lib Tylko u mnie coś nie działa to - pokazuje się jedna podstawka z porozrzucanymi padami po kole.
Wygląda to tak jak w załączniku, mogą być błędy... trochę dzisiaj siedziałem nad tym...
Jutro odbiję tą podstawkę i podeślę Ci wymiary.
Akurat udało mi się znaleźć dwie takie z szerokim rozstawem nóżek więc dam rade to złożyć, ale na przyszłość chciałbym mieć właśnie tą z małym rozstawem.
Mam jaszcze prośbę.. czy możesz w swoim Traxmakerze sprawdzić zawartość tej biblioteki w załączniku?
Bo szukając po googlu tej podstawki natrafiłem na stronę:
http://solair.eunet.yu/~zoranzd/
I napisałem do autora e-maila no i właśnie przysłał mi bibliotekę o nazwie noval.lib Tylko u mnie coś nie działa to - pokazuje się jedna podstawka z porozrzucanymi padami po kole.
- Załączniki
-
- pcb.PNG (7.72 KiB) Przejrzano 9085 razy
-
- noval.lib.rar
- (472 Bajtów) Pobrany 697 razy
Powitanko wieczorne,
Wrzuć proszę schemat tego cudeńka, dobrze?
Zobacz co kiedyś na Triodzie zostawiłam.... http://www.trioda.com/php/forumtriody/v ... 6075#56075
Co do załączonej biblioteki, według mnie Noval to nie jest,
mam tak jak w załączniku...
pozdrawiam
Natasza
Ładna.End pisze:Wygląda to tak jak w załączniku, mogą być błędy... trochę dzisiaj siedziałem nad tym...
Wrzuć proszę schemat tego cudeńka, dobrze?
Zobacz co kiedyś na Triodzie zostawiłam.... http://www.trioda.com/php/forumtriody/v ... 6075#56075
Co do załączonej biblioteki, według mnie Noval to nie jest,
mam tak jak w załączniku...
pozdrawiam
Natasza
- Załączniki
-
- n.GIF
- (21.2 KiB) Pobrany 599 razy
Schematu niestety opublikować nie mogę... Bo to nie mój projekt przedwzmacniacza, w każdym na razie autor tego przedwzmacniacza nie chce publikacji.
No ładna płytka ta na Triodzie! taka fachowa :)
Co do biblioteki którą podesłał mi ten gość to napiszę do niego, że chyba coś nie tak, albo się pomylił, bo u mnie identycznie to wygląda jak u Ciebie...
Na razie dzięki Natasza! :) Postaram się jutro z rana odbić tą podstawkę i podeślę.
Dzięki za pomoc.
Dobranoc.
No ładna płytka ta na Triodzie! taka fachowa :)
Co do biblioteki którą podesłał mi ten gość to napiszę do niego, że chyba coś nie tak, albo się pomylił, bo u mnie identycznie to wygląda jak u Ciebie...
Na razie dzięki Natasza! :) Postaram się jutro z rana odbić tą podstawkę i podeślę.
Dzięki za pomoc.
Dobranoc.