Problem z płytką
Problem z płytką
Witam, mam problem jak w temacie z wzorem płytki, ponieważ robie schemat w Circuitmaker no i jak mam narysowany to jak mam zrobić żeby mi przekierowało na płytkę? jakiś inny program? czy co, prosze o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Jimi, odnoszę wrazenie że juz o tym pisałem tu na forum, ale jesli nie to zerknij na górnym pasku narzędziowym masz ikonkę Traxmakera "Export PCB Netlist" jak na to klikniesz to wygeneruje się netlista (lista połączeń) i w zalezności co zaznaczysz może od razu otworzyć Ci się program Traxmaker czyli edytor PCB. Oczywiscie pod CM musisz przyporządkować elementy biblioteczne takie jakie są właściwe dla danego elementu.
Jimi, jaka wersję masz CM, jesli masz CM2000 to pytaj smiało - dobrze znam ten program, ostatnio nawet zrobiłem projekt płytki na 6 ściu warstwach dla uC AT91RM9200 ale muszę przyznać, że to jest kres mozliwości tego programu i chyba drugi raz nie podjąłbym sie wykonać pod tym programem tak skomplikowanego projektu.
Nie, mam CM 6 student, i jak zrobie tak jak mówiłeś tym netlist to nic nie moge zrobić, a mam też wgranego Traxmakera... i zaznacze że traxmaker to i tak nic... a w t6ym dip trace to nic nie moge znaleść...
[ Dodano: 2006-11-15, 20:40 ]
Już nei ma problemu zdobyłem wzór płytki! Dzięki na fatyge pozdro.
[ Dodano: 2006-11-15, 20:40 ]
Już nei ma problemu zdobyłem wzór płytki! Dzięki na fatyge pozdro.