Kamera hitachi
Kamera hitachi
Witam. Chciałem sfinalizować płytkę sposobem z tej strony (STRONA lecz przez przypadek zle piny mi się złączyły i kamera nie chce się odpalić. Co mogło się spalić ? Jak to sprawdzić i czy to może być coś poważnego. Jak z przewidywalnymi kosztami?
Ale na podanej stronie nie ma nic o zwieraniu, tylko o zakryciu pinów.
Jeśli zwarłeś kable zasilające z np. diodowym czujnikiem temperatury (bo takie bywają wbudowane się w akumulatorach), to mogłeś uszkodzić jakiś bezpiecznik, czujnik temperatury, lub elektronikę zajmującą się kwestiami zasilania.
Jeśli to nie będzie bezpiecznik, to naprawa może być nieopłacalna.
Jeśli zwarłeś kable zasilające z np. diodowym czujnikiem temperatury (bo takie bywają wbudowane się w akumulatorach), to mogłeś uszkodzić jakiś bezpiecznik, czujnik temperatury, lub elektronikę zajmującą się kwestiami zasilania.
Jeśli to nie będzie bezpiecznik, to naprawa może być nieopłacalna.
Tak tylko te wyprowadzenia są takie wąskie ze przy założonej najcięszej karteczce czy taśmie bateria nie chciała wejść. odstęp był bardzo malutki. Baterie mam 2 na dwóch nie działa. mogłem biegunowość przez przypadek zamienić
Raczej wątpie w kwestie bezpiecznika w tak małej kamerze ale spróbuje ją rozkręcić. Jak poznać który element został uszkodzony ?