Nokia 6280 - dziwny problem

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Doc Brown
Użytkownik
Posty: 308
Rejestracja: 06 wrz 2006, 6:19
Lokalizacja: Oborniki

Nokia 6280 - dziwny problem

Post autor: Doc Brown » 11 sie 2009, 12:46

Witam wszystkich.
Przed chwilą coś dziwnego stało się z moją 6280, a dokładniej to telefon przy zmianie motywu graficznego najpierw się przywiesił, a po chwili ekran zaczął migać na czarno i na biało, wyłączyłem go wyciągając baterie, bo wyłącznikiem się nie dało i włączyłem ponownie, telefon niby się uruchamia, tzn zaświeca się wyświetlacz, normalnie wyświetla napis Nokia i znowu zaczyna się miganie na biało i na czarno :sad: Mało tego po chwili takiego migania tel się wyłącza i przy włączaniu znowu jest tylko napis Nokia i miganie :sad: Co ciekawe jak podłączę go pod ładowarkę, to ekran też miga na czarno i na biało, ale nie podświetla się, czy da się to jakoś samodzielnie naprawić ?
Bardzo zależy mi na uruchomieniu tego telefonu choćby na chwile żeby zgrać pliki które zapisane mam w jego pamięci.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Posty: 2040
Rejestracja: 28 lip 2005, 16:57
Lokalizacja: Sanok
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 11 sie 2009, 19:21

A nie masz możliwości podpięcia telefonu kablem do komputera? Możliwe, że wtedy uda się zgrać dane.

Awatar użytkownika
Doc Brown
Użytkownik
Posty: 308
Rejestracja: 06 wrz 2006, 6:19
Lokalizacja: Oborniki

Post autor: Doc Brown » 12 sie 2009, 12:26

Niestety po podłączeniu kabla telefon jest widziany przez kompa tylko do czasu aż sie wyłączy, niestety jest to za krótki czas aby cokolwiek zgrać :(
Zawiozłem go wczoraj do serwisu GSM i stwierdzono, że soft padł, próbowali wgrać nowy na poczekaniu ale coś nie szło dlatego stawić się po telefon mam dziś, mam nadzieje, że w końcu się udało.

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: 26 cze 2006, 17:35
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 12 sie 2009, 19:26

Ja kiedyś, gdy próbowałem wgrać wyrąbanie duże motywy na N3500c to fon pokazał "Brak pamięci" i strasznie zmulał. Nie szło zmienić motywu ani przywrócić ustawień do fabrycznych bo ciągle "brak pamięci" się pokazywał. O dziwo po kilkunastu minutach w kieszeni fon sam się naprawił, przywrócił domyślny motyw i wszystko grało. A już kminiłem, by go oddać do serwisu :mrgreen:

ODPOWIEDZ