Drukarka HP DeskJet 3650 jak sprawdzić poziom tuszu

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
dx260
-

Drukarka HP DeskJet 3650 jak sprawdzić poziom tuszu

Post autor: dx260 » 18 lis 2008, 12:12

Jak sprawdzić poziom tuszu w drukarce hp 3650
Wiem, że napewno jest taka opcja ale nie mam pojęcia gdzie i nie mogę tego znalęźć.
Dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Post autor: KrzysiekK » 18 lis 2008, 18:00

To jeszcze zależy, czy zainstalowałeś tylko sam sterownik do drukarki, czy też sterownik z dodatkowymi narzędziami (z oryginalnej płyty CD dołączonej do drukarki). Spróbuj wejść w menu Start -> Ustawienia -> Drukarki i faksy. Otworzy się okno w którym powinna być widoczna ikonka twojej drukarki. Kliknij na nim prawym klawiszem myszki i z menu kontekstowego wybierz opcję Właściwości. Otworzy się wówczas okno z różnymi zakładkami. Poprzeglądaj je może znajdziesz potrzebną opcję. Dlaczego może znajdziesz?
Sam mam drukarkę HP DJ D1460 i kiedy były zainstalowane sterowniki z odpowiednimi narzędziami (nawet przy minimalnej instalacji) z oryginalnej płyty CD ze sterownikami, to miałem kontrolę poziomu tuszu w drukarce. Jednak ostatnio coś mi się sterownik z tej płyty nie chciał zainstalować, więc zainstalowałem same sterowniki pobrane ze strony HP i drukarka działa, ale kontroli poziomu tuszu nie ma. Nie ma też opcji czyszczenia głowicy, itp. Prawdopodobnie trzeba doinstalować dodatkowy program narzędziowy. Ale jeśli nie masz nowych tuszy, to wskazania monitora tuszu do czasu ich wymiany będą prawdopodobnie nieprawidłowe.
Właśnie przeglądając stronę HP sprawdziłem moją i twoją drukarkę. Do obydwóch dostępne jest "pełne" oprogramowanie ze sterownikami. Zapewne wystarczy je pobrać i zainstalować. Poszukiwania sterownika i odpowiednich narzędzi do twojej drukarki proponuję rozpocząć tutaj wpisując model swojej drukarki.

ODPOWIEDZ