poszukuje przejścia sygnału video na vga,połaczenie lcd zdvd

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
Gość

poszukuje przejścia sygnału video na vga,połaczenie lcd zdvd

Post autor: Gość » 11 lis 2003, 15:53

cześć.niewiem czy dobże się kieruje z moim pytaniem, które z bardzo ważnych dlamnie powodów nie może dłuzej pozostawać bez odpowieedzi, mianowicie.
zakupiłem monitor samsunga 17" lcd, model 172 W .ma on standartowe wejścia,wyjscia dla swego przeznaczeni (PC), do tego monitora zakupiłem odtwarzacz przenośny dvd,który również ma wyjscia standardowe dla swego przeznaczenia, czyli czincze ewentułalnie eurozłoncze, których mechanicznie nie można połączyć ze soba ponieważ mają zupełnie innne wyjscia, wejscia. z tego co jusz ustaliłem to ten monitor nie pracuje w trybie cyfrowym i teoretycznie mógłby współpracowac z tym dvd, które również pracuje w analogowym zakresie sygnału.
wydaje mi się że dziedzina; elektronika analogowa to dział w której moge szukać rozwiazania.dodam iż potrzebuje nie jedno takie użądzenie.
moze byś mógł w jakis sposób pomuc: o co tu chodzi,czy jest takie urzadzenie, z kim należy rozmawiać na ten temat, co to za urządzenie,gdzie szukać takiego cudu?

bardzo cie prosze o odpowiedż jak najszybciej.rzecz jasna w miare twych mozliwosci........ może jeszcze dziś?.
jak bedziesz mógł to podaj mi nr.kontaktowy do ciebie.

z poważaniem
krzysztof owczarek
tel. 0 604 600 400 krow@poczta.onet.pl

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 11 lis 2003, 17:04

Wystarczyło na jednym forum wysłać pytanie :) z pozostałych skasowałem ze względu na miejsce na serwerze.

Awatar użytkownika
kaz69
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kaz69 » 12 lis 2003, 22:18

Pomyliłeś pojęcia.Nie można podciągnąć wszystkiego że jest analogowe i ma działać.Monitor ma inną częstotliwość pracy ,odświerzanie,częstotliwości odchylania itd.Twoim rozwiązaniem może być karta graficzna z tunerm i wejściami av. 8)

ODPOWIEDZ