logitech mx310 optical mouse
Dostałem myszkę od kolegi kabel zaczął przerywać i chciał wlutować kabelki od usba od płytki ale przypalił 1 ścieżkę, kabelki czarny i brązowy przylutowałem do masy a zielony, biały i czerwony kolejno do DT+, DT-, vcc układu CYC63743.
Jak podłączam do kompa to pisze ze nie rozpoznaje urządzenia, jak trzymam któryś z przycisków to dioda zaczyna sie świecić i pisze ze nie może zainstalować urządzenia albo jest uszkodzone.
Co może być nie tak?
mysz optyczna logitech kabel usb
kordek, zapodaj fotkami w miarę możliwości.
Cała ścieżka się spaliła czy tylko trochę na wejściu?
Jak kawałek został to zdrap z niego powłokę lakierniczą i polutuj wszystko z powrotem wg.seryjnego układu połączeń z kablem usb(tak jak to było zanim twój kolega zkiepścił tą mychę).
PS : Sprawdź ciągłość żył na kablu.
Cała ścieżka się spaliła czy tylko trochę na wejściu?
Jak kawałek został to zdrap z niego powłokę lakierniczą i polutuj wszystko z powrotem wg.seryjnego układu połączeń z kablem usb(tak jak to było zanim twój kolega zkiepścił tą mychę).
PS : Sprawdź ciągłość żył na kablu.
po zamianie kabelków nie zapala die nawet przy klikaniu.....
nie potrzebuje sterowników na pewno
ciągłość żył jest nie
nie znam pierwotnego układu dlatego lutuje do układu ( te nóżki do których przylutowałem są połączone z tymi co były pierwotnie)
upalone jest jedno 1 tam gdzie były przylutowane i jedno zerwane ale tylko kawałeczek
wieczorem puszcze foty bo teraz aparatu nie mam
nie potrzebuje sterowników na pewno
ciągłość żył jest nie
nie znam pierwotnego układu dlatego lutuje do układu ( te nóżki do których przylutowałem są połączone z tymi co były pierwotnie)
upalone jest jedno 1 tam gdzie były przylutowane i jedno zerwane ale tylko kawałeczek
wieczorem puszcze foty bo teraz aparatu nie mam