mysz optyczna logitech kabel usb

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kordek
-
Posty: 32
Rejestracja: 22 lut 2007, 0:41
Lokalizacja: Elbląg

mysz optyczna logitech kabel usb

Post autor: kordek » 28 maja 2008, 14:29

logitech mx310 optical mouse

Dostałem myszkę od kolegi kabel zaczął przerywać i chciał wlutować kabelki od usba od płytki ale przypalił 1 ścieżkę, kabelki czarny i brązowy przylutowałem do masy a zielony, biały i czerwony kolejno do DT+, DT-, vcc układu CYC63743.

Jak podłączam do kompa to pisze ze nie rozpoznaje urządzenia, jak trzymam któryś z przycisków to dioda zaczyna sie świecić i pisze ze nie może zainstalować urządzenia albo jest uszkodzone.

Co może być nie tak?

Emil1991
Użytkownik
Posty: 118
Rejestracja: 10 mar 2008, 12:30
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Emil1991 » 28 maja 2008, 14:49

Może sprubuj zamienić zielony przewód z białym. A może ta myszka potrzebuje jakieś stery czy coś?

elemaniac
Użytkownik
Posty: 585
Rejestracja: 07 maja 2008, 17:09
Lokalizacja: Puławy
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 28 maja 2008, 15:35

kordek, zapodaj fotkami w miarę możliwości.
Cała ścieżka się spaliła czy tylko trochę na wejściu?
Jak kawałek został to zdrap z niego powłokę lakierniczą i polutuj wszystko z powrotem wg.seryjnego układu połączeń z kablem usb(tak jak to było zanim twój kolega zkiepścił tą mychę).

PS : Sprawdź ciągłość żył na kablu.

Awatar użytkownika
kordek
-
Posty: 32
Rejestracja: 22 lut 2007, 0:41
Lokalizacja: Elbląg

Post autor: kordek » 28 maja 2008, 15:41

po zamianie kabelków nie zapala die nawet przy klikaniu.....

nie potrzebuje sterowników na pewno

ciągłość żył jest nie

nie znam pierwotnego układu dlatego lutuje do układu ( te nóżki do których przylutowałem są połączone z tymi co były pierwotnie)

upalone jest jedno 1 tam gdzie były przylutowane i jedno zerwane ale tylko kawałeczek

wieczorem puszcze foty bo teraz aparatu nie mam

Awatar użytkownika
Anax
Użytkownik
Posty: 274
Rejestracja: 08 sie 2006, 15:32
Lokalizacja: JO82KL
Kontakt:

Post autor: Anax » 01 cze 2008, 17:01

kordek pisze:ciągłość żył jest nie
kordek pisze:nie znam pierwotnego układu dlatego lutuje do układu
kordek pisze:upalone jest jedno 1 tam gdzie były przylutowane i jedno zerwane ale tylko kawałeczek
Szczerze? Nawet jakbym chciał pomóc, to nic nie zrozumiałem. :roll:

elemaniac
Użytkownik
Posty: 585
Rejestracja: 07 maja 2008, 17:09
Lokalizacja: Puławy
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 02 cze 2008, 12:13

Dlatego proszę aby kolega kordek przysłał fotki, może wtedy dałoby się więcej pomóc.

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik
Posty: 1373
Rejestracja: 27 lis 2007, 17:17
Lokalizacja: Polska

Post autor: Luminofor » 08 cze 2008, 22:36

Tak się składa że lubię rozbierać i naprawiać myszki komputerowe, już kilka poskładałem do kupy, zarzuć zdjęciami to może coś się wymyśli.
Optyczne mają jednego scalaka i ze dwa elektrolity w środku także dużo się nie mogło zepsuć. :D

ODPOWIEDZ