Wskaźnik wysterowania + radmora 5412 - jak to zorbić?
Wskaźnik wysterowania + radmora 5412 - jak to zorbić?
Witam, tak jak w tytule. Mam ten amplituner i zbudowałem sobie VU na bazie wskaźników z ZK 120 T
wszystko jest w małej skrzyneczce , są tam 2 małe żaróweczki no i wyprowadzone zostały wtyczki na kable: od żarówek i od samych VU. No do żarówek to nie ma żadnego kłopotu , wlutuję się np w podświetlenie skali i będzie git, gorzej z podłączeniem VU, jeśli ktoś może mi napisać na czym polega działanie VU i w co się podłączyć aby te VU działały będę bardzo wdzięczny, oczywiście wydaje się to śmieszne bo radmor ma diody LED ale mi się VU podobają bardziej a chcę aby były i diody i VU i nasuwa się pytanie: czy mogę VU podłączyć gdzieś gdzie idzie sygnał do LED ? jeśli tak to jak, jeśli nie to zaznaczcie mi na schemacie w co mam się podłączyć. Pozdrawiam 
-
ZbeeGin
Tak. Można. Lecz będziesz potrzebował jeszcze drobny układ z detektorem szczytowym. Np. z taki jak w Radmorze 5102 w wersji ze wskaźnikami VU.doman30 pisze:czy mogę VU podłączyć gdzieś gdzie idzie sygnał do LED ?
[ Dodano: 2007-12-18, 20:18 ]
Spróbuj podpiąć wskaźnik z jednej strony do C201 na płytce wskaźników LED, a z drugiej strony do masy. I zobacz jakie są wychylenia - jeśli zbyt małe to bez detektora szczytowego z tranzystorem się nie obejdzie.