DVD Easy Tauch 606 Visionary

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
tytusek
-
Kontakt:

DVD Easy Tauch 606 Visionary

Post autor: tytusek » 19 cze 2007, 18:38

Witam fachowców, może ktoś orientuje się co może być przyczyną awarii ? Brak fonii na wszystkich kanałach. Reszta działa. Obudowy nie otwierałem, więc nie wykonałem żadnych pomiarów. Wszystkie głośniki chyba naraz nie mogły się uszkodzić? Z głośników nie wydobywa się żaden szum, poprostu cisza. Na kilka dni przed awarią zauważyłem takie zjawisko:
prawy i lewy przedni kanał jakby na przemian były aktywne, może to tylko złudzenie, ale odbywało się to z bardzo małą częstotliwością, zmiana prawy na lewy kanał około co kilkadziesiąt sekund i to nieregularnie.
pozdrawiam Tytusek

Awatar użytkownika
Aro
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Aro » 19 cze 2007, 19:10

Jeśli w głośniku jest totalna cisza, to możesz miec uszkodzoną końcówkę mocy. Zmiana dzięku raz z jednej, raz z drugiej strony może świadczyc o uszkodzeniu procesora dźwięku. To już poważniejsza sprawa. W miarę możliwości radzę sprawdzic czy jest jakiś sygnał przed końcówką mocy.

tytusek
-
Kontakt:

Post autor: tytusek » 19 cze 2007, 19:32

może ktoś ma schemat tego DVD? Tak na pałę będzie ciężko. :sad:

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 19 cze 2007, 19:50

Ze schematem to dopiero będzie ciężko. Typowa produkcja w małej seri - wyłącznie na market.

Proponowałbym wejść do ustawień SETUP i przywrócić ustawienia domyślne.

ODPOWIEDZ