Drukarka HP F370

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
Awatar użytkownika
arek1996
Użytkownik
Posty: 402
Rejestracja: 05 lut 2010, 10:27
Lokalizacja: Praszka
Kontakt:

Drukarka HP F370

Post autor: arek1996 » 28 maja 2011, 14:42

Witam, mam w/w drukarkę od około 4-5 lat. Działa dobrze, ale parę miesięcy temu wyświetliło mi błąd: Problem z kasetą drukującą tusz trójkolorowy. Kombinowałem ze stykami i nic. Tusz był nowy - mial może parę dni. Kupiłem więc następny nowy tusz i działała do dziś... :???: . Dziś chciałem coś drukować, już zaczęła wydrukowała 1/4 obrazu i nic. Ten sam błąd. Co może być nie tak, co niszczy mi kartridże?

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 28 maja 2011, 18:36

arek1996 pisze:Co może być nie tak, co niszczy mi kartridże?
Zamiennik Active Jet? Niestety one tak mają. A gwarancja na wkład to fikcja.

Awatar użytkownika
arek1996
Użytkownik
Posty: 402
Rejestracja: 05 lut 2010, 10:27
Lokalizacja: Praszka
Kontakt:

Post autor: arek1996 » 28 maja 2011, 20:19

:evil: Kurde a przedtem działały. 140 zł straciłem :evil: A ty masz jakąś podobną drukarkę?

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 29 maja 2011, 6:40

arek1996 pisze:A ty masz jakąś podobną drukarkę?
HP PSC-1355, z wkładami 56, 57.
Mam też cztery wkłady zamienne AJ, które się uszkodziły w ten sam sposób. Jak się dowiedziałem to gwarancja na wkład to niezła fikcja. Mimo, że pisze na nich 2 lata gwarancji to i tak dystrybutor daje tylko 6 miesięcy od daty zakupu. Jak Twoje były nowe i zmieściłeś się w tym czasie to walcz. Inaczej nie masz co liczyć na wymianę.
Moje oryginały już mają 5 lat i choć już puste, drukarka je rozpoznaje. Zostawiłem je by sprawdzić o który wkład drukarce chodzi. Coś w tym jest, że zamienniki padają w najmniej oczekiwanym momencie.

Awatar użytkownika
arek1996
Użytkownik
Posty: 402
Rejestracja: 05 lut 2010, 10:27
Lokalizacja: Praszka
Kontakt:

Post autor: arek1996 » 29 maja 2011, 10:53

Mój wkład ma około 4 miesiące, więc pójdę do sklepu.

[ Dodano: 2011-05-29, 11:56 ]
A jakie ty kupujesz i gdzie?

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 29 maja 2011, 11:22

arek1996 pisze:A jakie ty kupujesz i gdzie?
No niestety nie miałem dotąd wielkiego wyboru i kupiłem zamienniki Active Jet w pobliskim Proline. Ale więcej ich nie kupię, skoro tak padają znienacka, a fikcja gwarancyjna jest taka a nie inna.

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Posty: 2090
Rejestracja: 21 wrz 2008, 12:53
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Post autor: kayron » 29 maja 2011, 11:38

Ogólnie to prawda zamienniki padają w HP-kach, też taki miałem wkład do połowy jeszcze pełny tuszu, nagle error, pomijając już ze tusz był beznadziejnej jakości w nim, więcej wody niż pigmentu.
Ogólnie zamienniki źle działają z drukarkami HP, czy to wina zamienników czy samej drukarki ciężko powiedzieć, może HP, ma w oprogramowaniu coś co utrudnia pracę z wyrobami innych firm.

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik
Posty: 1290
Rejestracja: 12 kwie 2006, 19:38

Post autor: KrzysiekK » 29 maja 2011, 12:26

kayron pisze:(...) może HP, ma w oprogramowaniu coś co utrudnia pracę z wyrobami innych firm.
Jakiś czas temu posiadałem atramentową drukarkę HP DJ 1460 i przy korzystaniu z zamienników atramentów odniosłem takie samo wrażenie. Mianowicie moja drukarka HP z zamiennikiem atramentu drukowała obraz który od normalnego zanikał do bieli po przekątnej drukowanej kartki papieru. Dziwny objaw "uszkodzonego" zamiennika z atramentem, prawda?

Awatar użytkownika
arek1996
Użytkownik
Posty: 402
Rejestracja: 05 lut 2010, 10:27
Lokalizacja: Praszka
Kontakt:

Post autor: arek1996 » 30 maja 2011, 17:20

Zaniosłem mam przyjść jutro lub w środę. Ciekawe co zrobi? A co ja mam zrobić jak mi go odda a nic nie zrobi?

[ Dodano: 2011-06-02, 15:45 ]
Dali mi nowy tusz :wink: ciekawe ile podziała. Mam jeszcze jeden popsuty , ale nie mam paragonu :evil:

Awatar użytkownika
arek1996
Użytkownik
Posty: 402
Rejestracja: 05 lut 2010, 10:27
Lokalizacja: Praszka
Kontakt:

Post autor: arek1996 » 27 lis 2011, 17:58

Witam i znowu padła tak miesiąc temu :evil: :sad: Co jej może być? W sklepie powiedział że może pali - uszkadza tusze. Co by tu zrobić?

kaliska5
Użytkownik
Posty: 348
Rejestracja: 01 maja 2008, 8:24
Lokalizacja: z nienacka
Kontakt:

Post autor: kaliska5 » 27 lis 2011, 18:16

Mialem ta sama drukarkę i wreszcie straciłem cierpliwość do niej bo czasami potrafiła nie przyjąć nowego kardridza.Jeśli kolego drukujesz tylko w czerni polecam kupić używana drukarkę laserowa na allegro.Ja kupiłem HP LJ2100 za 130zł z pełnym osprzętem(LAN,Duplex) i tonerem we wakacje.Przy okazji przydaje się do termo transferu.Koszt wymiany tonera to ok 15zł a cały toner można kupić za 40zł wiec nie chce juz widzieć atramentówek.

Awatar użytkownika
arek1996
Użytkownik
Posty: 402
Rejestracja: 05 lut 2010, 10:27
Lokalizacja: Praszka
Kontakt:

Post autor: arek1996 » 27 lis 2011, 18:42

Wiem też bym chciał laserówkę, ale skaner i kolor się przydają. Teraz z innej beczki. Mam canona (modelu nie pamiętam, bo dostałem ją), i wyskakuje błąd że pampersy pełne. Rozebrałem ją przeczyściłem i wyskakuje inny błąd. Co może być?

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik
Posty: 1290
Rejestracja: 12 kwie 2006, 19:38

Post autor: KrzysiekK » 27 lis 2011, 20:34

Trzeba zresetować licznik wydrukowanych stron, aby atrament z "pampersa" nie pobrudził Ci biurka. To w "trosce" o klienta, a w szczególności jego kieszeń. Opisu resetowania licznika wydrukowanych stron musisz szukać do konkretnego modelu. W mojej dawnej Canon IP1000 resetowanie działało do wyłączenia drukarki z sieci. Po tym trzeba było ją ponownie resetować.

Awatar użytkownika
arek1996
Użytkownik
Posty: 402
Rejestracja: 05 lut 2010, 10:27
Lokalizacja: Praszka
Kontakt:

Post autor: arek1996 » 27 lis 2011, 20:54

Spróbuje, ale nie w najbliższym czasie bo mam remont i syf w domu :smile:

Awatar użytkownika
e-lektryk
Użytkownik
Posty: 961
Rejestracja: 04 sie 2010, 22:13
Lokalizacja: Z Polski

Post autor: e-lektryk » 27 lis 2011, 23:48

Są inne zamienniki niż AJ a z tego co słyszałem i widziałem nie ma z nimi większych problemów, więc może warto kupić zamiennik innej firmy.

ODPOWIEDZ