Jak przestroić fonie w NEC 14T413?

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
sbuli
-

Jak przestroić fonie w NEC 14T413?

Post autor: sbuli » 21 lis 2002, 12:54

Cześć Wszystkim.
Mam problemik z tym Nec-iem.Zawsze przestraiam tak że WE foni równoległej (F.R) podłączam do wyjścia pośredniej z głowicy a WY F.R do filtru ceramicznego 5.5Mhz. Tutaj ten sposób zawiódł. Telewizor na 5,5 chodzi ok , czyli tor foni sprawny .
Samo W.CZ jest dość dziwnie zbudowane tzn. Antena wchodzi do "metalowej puszki" (powiedzmy głowicy) która jest umieszczona gzieś w głębi TV (dochodzą tam przewody pewnie zasilanie , przełączanie zakresów) z niej wychodzi ekranowany przewód do drugiej "puszki" na płytce ( do tej na płytce dochodzi AFT, AGC +B). WE F.R podłączyłem do wyjści "puszki" na pytce opisanego jako VIF OUT i dźwięk na 6,5 się nie pojawił. Podłączyłem też do ekranowenego przewodu łączącego obie "puszki" i nadal nic . Może ktoś przestrajał już coś tekiego ? i wie jak to ugryźć, proszę o pomoc.
Pozdrawiam Sławek.

AdamS
-

Post autor: AdamS » 22 lis 2002, 15:34

A jakiej firmy masz fonie równoległą? Jeżeli RYMI to jej wyjście podłącza się przez kondensator do wyjścia filtru z falą powierzchnową.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ