Ja ostatniop baterie od motoroli C200 ładuje z zasilacza. Ustawiam napięcie 4.1V (maksymalne napięcie akumulatorków li-ion), ograniczenie prądowe np.100mA i sie ładuje kilka godzin. Bateria ta ma trzy złącza a do dwuch z nich podaje napięcie z zasilacza i wszystko jest ok. Srodkowa blaszka to termistor, bo pewnego razu nie stykała mi ona do sprężynki w telefonie i telefon sygnalizował że jest za zimny i sie wyłanczał.
jak ładować baterie do motoroli e398
Witam
Ja ostatniop baterie od motoroli C200 ładuje z zasilacza. Ustawiam napięcie 4.1V (maksymalne napięcie akumulatorków li-ion), ograniczenie prądowe np.100mA i sie ładuje kilka godzin. Bateria ta ma trzy złącza a do dwuch z nich podaje napięcie z zasilacza i wszystko jest ok. Srodkowa blaszka to termistor, bo pewnego razu nie stykała mi ona do sprężynki w telefonie i telefon sygnalizował że jest za zimny i sie wyłanczał.
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
Dwie ostanie wypowiedzi szczerze mówiąc rozbawiły mnie
jeżeli ładowanie jest tak proste to dlaczego powstają specjalne US pełniące funkcje ładowarek? proszę zresztą zapoznać się ze specyfikacją ładowania np. aku litowo-jonowego i tam zastosowanie źródła napięciowego, czy prądowego nic nie daje za wyjątkiem zniszczenia akumulatora po pewnym czasie :PP
No więc proszę bardzo:proszę zresztą zapoznać się ze specyfikacją ładowania np. aku litowo-jonowego i tam zastosowanie źródła napięciowego, czy prądowego nic nie daje za wyjątkiem zniszczenia akumulatora po pewnym czasie
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic373143.html
Czyli tak jak muwiłem, nie można przekroczyc napięcia 4.1 lub 4.2 więc da rady naładować tym sposobem.
Ładuje swój akumulatorek tym sposobem i jak na razie nic mu nie jest. No ale zawsze bezpiecznij jest ładować telefonem lub specjalną ładowarką.
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
1. Mówiłem
2. Przejrzyj EdW, był zamieszczony artykuł o sposobach ładowania akumulatorów. I nie sugeruj się Elektroda, gdyż tam jak i na chyba każdym forum czasami pojawiają się posty całkowicie mylne i niedorzeczne. Nie chce obrażać nikogo ale myślę że nawet na tym forum znalazły by się posty które nie jedną osobę mogą wprowadzić w błąd...
3. Na http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic373143.html nie ma ani jednego zdania wyjętego z materiałów producentów akumulatorów, więc jaka to specyfikacja ładowania??
2. Przejrzyj EdW, był zamieszczony artykuł o sposobach ładowania akumulatorów. I nie sugeruj się Elektroda, gdyż tam jak i na chyba każdym forum czasami pojawiają się posty całkowicie mylne i niedorzeczne. Nie chce obrażać nikogo ale myślę że nawet na tym forum znalazły by się posty które nie jedną osobę mogą wprowadzić w błąd...
3. Na http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic373143.html nie ma ani jednego zdania wyjętego z materiałów producentów akumulatorów, więc jaka to specyfikacja ładowania??