Oszalałeś?!TeslaBuilder pisze:można wyjąć baterię i zewrzeć styki

Poza tym to nie da się tak z irdą bo ten tel blokuje przesyłanie plików (tylko kontakty i notatki organizatora można, słyszałem że można zmienić coś w sofcie i będzie można przesłać)
W drugiej części "wypraw" P. Góreckiego był jakiś schemat z rozładowywarką NiCd. Powinna odpalić. W necie może też będzie schematBrzozza93 pisze:Zmierzę czasy rozładowania baterii na czymś bateriożernymżeby sprawdzić procentowy przyrost pojemności. Podpowiedzcie co mogłoby to być oprócz rozmowy, ale ta koma nie ma odtwarzacza mp3
Obawiam się, że w ten sposób można by ją zepsuć. Za duży prąd i by się rozgrzała.TeslaBuilder pisze:to można wyjąć baterię i zewrzeć styki.
O tym nie słyszałem ani nie czytałem.NO ogniwa rzadzą sie prawami chemii więc to możłiwe.Jezeli do suchego ogniwa dostarczymy prad to oprócz stran na rezystancji wenetrznej toon musi sie gdzies zmagazynowac.Jezeli bateriia nie chce pobierac prądu tzn. że jest naładowana .Ogniwa bateri suchych mają małą pojemnosc. Wielkim koncernom (energizer , green)lepiej napisac i wpierac ludziom ze te baterie są jednorazowego uzytku ,bo chodzi o popyt.Chociaż i tak zaczynamy kupować akumulatorki i oszczedzac - chroniąc przy tym srodowisko.KrzysiekK pisze:Zerknij na kilka postów wcześniej, gdzie opisałem jeden z takich komunistycznych sposobów "ładowania" baterii jednorazowych.