Philips 20PV164/05 - Samoczynne wyłączanie

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
bynius
-

Philips 20PV164/05 - Samoczynne wyłączanie

Post autor: bynius » 05 sty 2003, 22:02

Mam problem z telewizorem Philips 20PV164/05. Jest to telewizor z magnetowidem. Problem polega na tym, że telewizor po uruchomieniu działa przez okres ok. 5-10 min po czym wyłącza sie samoczynnie. Po ponownym włączeniu pilotem działa przez ok 1min. Następne wyłączenia są coraz częstsze choć zdarza się, że telewizor pracuje przez dłuższy czas. Próbowałem chłodzić płytę i elementy podmuchem powietrza ale efekty są niejednoznaczne tzn. pomaga ale nie na długo i nie mogę zlokalizować elementu który może sie przegrzewać. Wygląda to tak jakby to nie zależało od temperatury choć nie jestem pewien.
Jeżeli ktos moze pomoc to bede wdzieczny za cenne wskazowki gzie moge szukac usterki. Pozdrawiam wszystkich :!:

Richi
-

Post autor: Richi » 28 sty 2003, 20:36

Sprawdzales go na zimne luty, szczegolnie w obrebie wysokiego napiecia i odchylania H ???
Raczej ci sie nic nie przegrzewa tylko prawdopodobnie dostaje przerwe i zadziala zabezpieczenie. :lol:

ODPOWIEDZ