Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
-
ZOoRK
- -
Witam
Mam problem z nokia 3310 otuz po wlaczeniu po 2 sekundach ginie zasieg prubowalem juz roznego rodzaju softy, ustawiac faid i nic, ale jeszcze jest cos dziwnego (moze kogos to naprowadzi) jakos dzwiek jest do bani tzn. dzwiek klawisz na full i jakos tak dziwnie chodzi ten dzwiek klawiszy a jak chce wybrac dzwiek dzwonka to juz wogule guchota nic nie slychac
HELP
Pozdrawiam
-
dziur
- -
to że buzer nie działa to wina albo samego buzera 10% albo N400 (scalak smd) 10% szans albo ni ma przejścia od 6 nogi tego scalaka do + buzera 80% szans. A dzwiek klawiszy jest emitowany przez głosnik, a za audio i zasieg w tej nokii jest odpowiedzialna Cobba. Najprawdopodobnie albo masz popekaną płytę, albo była zalana. Wygrzj Cobbe Hot airem, albo wyjmij ja postaw kulki i włóż ponownie. Zobaczysz przy okazji czy pod scalakiem nie było bagna (jak była zalana)
-
ZOoRK
- -
Zapomnialem dodac ze zamienilem plyte glowna od dobrej noki i ruszylo bez problemu, takze na 99% siedzi cos w plycie, plyte przegladalem i jakos nie zauwazylem czegos co by wskazywalo ze moze byc nie tak plyta cala, elektroliza niedostrzegalna ale wlasnie nie wiadomo co sie kryje pod ukladami. Niestety nie mam hotaira (mam zamira kupic) i probowalem cos kombinowac papierkami ale to na nic. A tak apropo hot aira to dziur jakiego uzywasz i jakiego bys polecal ??
-
dziur
- -
ja mam net852 i jest OK. Mam jeszcze NDN988 ale hotaira nie używam, tylko grot i odsysarke
-
ZOoRK
- -
Witam
Wlasnie zakupilem sobie net-a 852 tylko chyba juz cos zj..... :/ bo nie mialem przy tym zadnej instrukcji i tak nie odkrecilem jakies srubki od dolu dopiero po tym jak sie dowiedzialem potem dowiedzialem sie ze nie mozna wylaczac z sieci poniewaz sama sie musi schlodzik i chyba nie wolno mu podkrecac samej temperatury bez powietrza no i na skutek mej nie wiedzy nie wyswietla mi teraz (chyba aktywnej temperatury) bo jak nacisne na real to wyswietla moze ktos wie co jest nie tak ??? i moze jest jeszcze cos o czym powinienem wiedziec ??? (to tyle do usmiania

) w koncu zabiore sie za ta nokie tylko jak jej nie spale to bedzie dobrze takze ...
-
dziur
- -
srubka trzyma kompresor, nie wolno wyłaczac jej tylko musi sie sama ostudzic i wyłaczyc, nie przyznawaj sie do niewiedzy tylko powiedz ze sie popsuła, moze ci wymienia.
-
ZOoRK
- -
Witam
Nie no nic mi sie w sumie nie uszkodzilo poza tym ze nie wskazuje aktualnej temperatury a realna pokazuje moze jakis kabelek sie przytopil lub cos. I jeszcze mam male pytanko jakie najlepiej pasty kupic do nakladania kulek i gdzie i wogule jaka chemia mi by byla potrzebna mam juz kontakt PCC i ten srodek CLEASNER do wanienek oraz zakupilem sita typ BTP3 i jest tam jakas pasta solder paste to jest ta do nakladania kulek ale chyba nie ????
Pozdrawiam
-
dziur
- -
do kulek jest inna, nie to chinskie gówno. Nie używaj, bo zostawia osad i trzeba czyscic płyte