Witam.
Mam w/w radio. Problem w tym, że przy odbiorze silnego sygnału w głośniku słychać pierdzenie, coś jakby bardzo silny przester. Elektrolity raczej nie, bo ze schematu wynika, że są one tylko na zasilaniu i jeden na wejściu sygnału do końcówki mocy. Co powinienem sprawdzić?
Radyjko Sokół 304 - problem
-
000andrzej
- Użytkownik
Radyjko ma fale Długie i Średnie. Występuje to na wszystkich zakresach. Kiedy właśnie podłączę zewnętrzną antenę, to sygnał jest silniejszy i ten problem występuje. Jutro podłącze zasilacz sieciowy i sprawdzę, czy też to występuje
[ Dodano: 2010-02-09, 19:02 ]
Wspomniane pierdzenie jest prawdopodobnie wynikiem "zastania" odbiornika. Radio przez wiele lat nie było używane. Dziś grało ok. 30 minut i już się poprawiło, tzn. mniej pierdzi przy silnym sygnale. Jutro załączę je na cały dzień i zobaczę, jaki będzie efekt. Zasilanie nie może przysiadać, bo mam nowe baterie alkaliczne.
[ Dodano: 2010-02-09, 19:02 ]
Wspomniane pierdzenie jest prawdopodobnie wynikiem "zastania" odbiornika. Radio przez wiele lat nie było używane. Dziś grało ok. 30 minut i już się poprawiło, tzn. mniej pierdzi przy silnym sygnale. Jutro załączę je na cały dzień i zobaczę, jaki będzie efekt. Zasilanie nie może przysiadać, bo mam nowe baterie alkaliczne.