Witam wszystkich pewnego dnia mój ZK140 odmówił współpracy, a mianowicie przestał działać wbudowany głośnik, natomiast po podłączeniu zewnętrznej kolumny słychać w niej bardzo dziwny odgłos i przez ten odgłos przebija się muzyka jednak bardzo dziwnie faluje dźwięk (to nie wina mechaniki jakby co !), im większą głośność ustawie potencjometrem siły głosu, tym lepiej magnetofon gra, zresztą dość ciężko opisać słowami tą usterkę, podaje więc link do filmiku na którym dość dokładnie przedstawiłem opisany problem, jak narazie udało mi się naprawić wbudowany głośnik, jednak nadal nie udało mi się usunąć tego dziwnego dźwięku, wie ktoś co może być przyczyną takiego zachowania magnetofonu ?
Oto link do filmiku przedstawiającego problem:
http://www.sendspace.pl/file/koe4Awtp/
ZK140 wersja lampowa - dość poważny problem
-
ZbeeGin
Przełącznik zapis-odczyt wyczyściłem, ECC chyba jest OK, bo jak podłączam go jako DECK do Radmora 5102TE kablem DIN5 do wejścia magnetofonowego przez to gniazdko w rogu magnetofonu to gra normalnie i zapis chyba też działa (nie nagrywałem nic, jedynie bez taśmy sprawdzałem zachowanie magicznego oka i działało normalnie pulsując w takt sygnału podawanego na wejściu magnetofonu), sprawdzę i ewentualnie podmienie te kondy i zobaczę co się będzie działo
-
000andrzej
- Użytkownik
-
000andrzej
- Użytkownik