znika kolor, jest cz.b. sony KV 21"

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
jasiek

znika kolor, jest cz.b. sony KV 21"

Post autor: jasiek » 07 lut 2004, 18:31

Witam!

Telewizor KV.....? 21" Sony. Znika kolor. potrafi tak raz w tygodniu na wiele godzin, lub kilka razy w ciągu jednego dnia. Jaka może być przyczyna? Telewizor jest około 10-o letni. Dokładny typ mogę podać, jeśli ktoś (z góry dzięki) podejmie temat. Z telewizji kablowej był serwisant. Sygnał jest ok. U innych sąsiadów też jest wszystko w porządku. Pakiety, które mogłem wyjąć (bez płyty głównej) przelutowane na okoliczność "zimnych lutów" i........nic:).

Pozdrawiam ! Janek - Łódź

Robi
Użytkownik

Post autor: Robi » 10 lut 2004, 23:53

Witaj
No cóż dla mnie to moze być w dalszym ciągu zimny lut - możliwe, że coś pominołeś - PK też sprawdziłeś pod kontem zimych lutów???
Jakie tam jest chassis???lub podaj model - coś wydumamy.
Pozdrawiam

KOchzg

Post autor: KOchzg » 08 kwie 2004, 9:44

A ja mysle ze masz klopoty z wyrzutnią. Kiedys miałem ten sam problem w monitorze, gdzie znikalym mi dwa skladowe kolory po jakis czasie od właczeniu monitora. Byłem u fachmana i cóś: do wymiany wyrzutnia.

Na razie

KOchzg

nse
-
Kontakt:

zaniki koloru w OTC sony

Post autor: nse » 10 maja 2004, 13:58

najczęstszą przyczyną jest niestabilna częstotliwość generatora referencyjnego 4,443 MHz lub 8,886 MHz wystarcz wymienić trymer i dostroić.

Gość

Post autor: Gość » 10 cze 2004, 5:50

Kurde ale na tym forum sa porady......... coś z wyrzutnią... gdyby to zdarzyło się u konkurencji Elektroda.pl zaraz wywaliłbym to do kosza. Ktoś chyba pisze dla punktów! Przychylam się do stwierdzenia ze 99% uszkodzeń z opisywanymi objawami to uszkodzony trymer rzadziej kwarc. z powazaniem moderator

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 10 cze 2004, 7:33

Anonymous pisze:Kurde ale na tym forum sa porady......... coś z wyrzutnią... gdyby to zdarzyło się u konkurencji Elektroda.pl zaraz wywaliłbym to do kosza. Ktoś chyba pisze dla punktów! Przychylam się do stwierdzenia ze 99% uszkodzeń z opisywanymi objawami to uszkodzony trymer rzadziej kwarc. z powazaniem moderator
Witam Gościa - nie wywalam do kosza odpowiedzi jeśli są błędne a nie naruszją regulaminu, punktów też tu nikt nie ma przyznawanych ani odejmowanych :) , Elektrody.pl nie traktujemy jako konkurencji, a błędne lub nietrafione porady to też jest forma nauki, a szczególnie gdy zostanie to w następnym poście skorygowane :D

Robi
Użytkownik

Post autor: Robi » 10 cze 2004, 7:57

Anonymous pisze:Kurde ale na tym forum są porady......... coś z wyrzutnią... gdyby to zdarzyło się u konkurencji Elektroda.pl zaraz wywaliłbym to do kosza. Ktoś chyba pisze dla punktów!
:arrow: zdzich42 (gość)
Zastanawiam się - skąd w Tobie tyle nienawiści.
Życie jest takie piękne a Ty denerwujesz się takimi rzeczami - daj na LUZ :D
Życzę Tobie duuuużo cierpliwości :wink:

ODPOWIEDZ