Witam.
mam tv grundig i jak go wlaczam to odpala sie kineskop ale tylko na moment i wylacza sie,
jak przytrzymam dluzej P+ to wlacza sie i wylacza a na ekranie widac bialy poziomy pasek.
Moze mi ktos pomoc co moze byc przyczyna??
Dziekuje i pozdrawiam.
bialy poziomy pasek w tv grundig
-
jarecki30_pl
- -
-
ZbeeGin
Uszkodzenie sterownika w układzie odchylania V. Najprawdopodobniej brak zasilania tego układu scalonego - szukaj zaniżonych napięć z trafopowielacza lub z zasilacza. Bądź sam układ scalony do wymiany.
Niestety nie jesteśmy wróźbitami i nie znamy jaki to scalak, zwłaszcza jak nie wiadomo jaki to model OTV.
Niestety nie jesteśmy wróźbitami i nie znamy jaki to scalak, zwłaszcza jak nie wiadomo jaki to model OTV.
-
jarecki30_pl
- -
Dzieki potem sprawdze te napiecia.
A model tez podam ale nie mam tego tv w domu tylko w garazu i musze isc i spisac .
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-08-26, 19:47 ]
To jest Grundig ST 70-700 text.
napiec jeszcze nie mierzylem.
[ Dodano: 2007-09-03, 15:51 ]
Witam
Znalazlem druga prawie taka sama plyte i pomienilem ja, tv dziala tylko obraz nie jest na calym ekranie, po prawej i lewej stronie jest zwężony.Czy to wina ktoregos kondensatora czy wystarczy wyregulować bo kineskop z cewka jest nie od tej plyty i czym to wyregulować???
Pozdrawiam
A model tez podam ale nie mam tego tv w domu tylko w garazu i musze isc i spisac .
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-08-26, 19:47 ]
To jest Grundig ST 70-700 text.
napiec jeszcze nie mierzylem.
[ Dodano: 2007-09-03, 15:51 ]
Witam
Znalazlem druga prawie taka sama plyte i pomienilem ja, tv dziala tylko obraz nie jest na calym ekranie, po prawej i lewej stronie jest zwężony.Czy to wina ktoregos kondensatora czy wystarczy wyregulować bo kineskop z cewka jest nie od tej plyty i czym to wyregulować???
Pozdrawiam