Kto wie co to za zwirz 2SC4517 bipolarny czy polowy.
Kto wie co to za zwirz 2SC4517 bipolarny czy polowy.
Padła mi przetwornica w odtwarzaczu wideo FUNAI V-3EEMK6.Rozchodzi mi się o parametry tranzystora kluczującego 2SC4517 jaki to typ bipolarny czy polowy,a może ktoś dysponuje schematem do tego modelu byłbym niezwykle wdzięczny za udostępnienie.Pozdrawiam KOŃ
Dzięki za odpowiedż- podejżewam że na podstawkę BUT56A w zupełności wystarczy.To już połowa sukcesu.Pozostaje jeszcze problem oporu ktury się doszczętnie wypalił i jakiegoś tranzystoa małej mocy po któym zostały tylko nóżki-wszystko to po stronie pierwotnej przetwornicy.Prosił bym o schemat zasilacza a jeszcze lepiej całości sprzętu.
tranzystor "Q1001" , opór "R1012" jak dysponujesz schematem to podeślij na "klin@o2.pl" zgóry dzięki pozdrawiam
-
Gość
Re: Kto wie co to za zwirz 2SC4517 bipolarny czy polowy.
koń pisze:Padła mi przetwornica w odtwarzaczu wideo FUNAI V-3EEMK6.Rozchodzi mi się o parametry tranzystora kluczującego 2SC4517 jaki to typ bipolarny czy polowy,a może ktoś dysponuje schematem do tego modelu byłbym niezwykle wdzięczny za udostępnienie.Pozdrawiam K
OŃ
powiedzcie jeszcze jakato dioda k1921 tak na niej pisze , ale niema jej wkatalogach znaiduie się po stronie wturnei przetwornicy to jakaś gadzina inpulsowa ale niewiem co to za zaraza za pomoc przewiduie nagrode