Wzmacniacz do MP3
-
- Użytkownik
Wzmacniacz do MP3
Mam pytanie jaki wykorzystać układ serii TDA... by uzyskać moc na wyjściu 5 ,10 lub 15 Wat
(najlepiej 5) i jak najlepszą jakość dzwięku ogromnie zależy mi na jakości żeby nie było szumów itp. I żeby można regulowac głośność i basy.
(najlepiej 5) i jak najlepszą jakość dzwięku ogromnie zależy mi na jakości żeby nie było szumów itp. I żeby można regulowac głośność i basy.
-
- Użytkownik
Mam aku 12 V 1,2 Ah
Wzmacniacz ma być ściślej użyty przy komórce sony ericcson W205
Chciałbym uzyskać jakość taką jak przy słuchawkach - dla mnie jest ona w pełni zadowalająca
[spoiler] Sory ale jesli chodzi o audio to ja jestem laik kompletny więc jeśli coś żle to poprawiajcie. [/spoiler]
Aha jeszcze jedno gdy słucham na słuchawkach piosenek to czasem jekieś słowo słychać w jednej, a w drugiej nie.
jak zrobić żeby było śłychać wszystkie słowa? Dwa wzmaki czy co
Wzmacniacz ma być ściślej użyty przy komórce sony ericcson W205
Chciałbym uzyskać jakość taką jak przy słuchawkach - dla mnie jest ona w pełni zadowalająca
[spoiler] Sory ale jesli chodzi o audio to ja jestem laik kompletny więc jeśli coś żle to poprawiajcie. [/spoiler]
Aha jeszcze jedno gdy słucham na słuchawkach piosenek to czasem jekieś słowo słychać w jednej, a w drugiej nie.
jak zrobić żeby było śłychać wszystkie słowa? Dwa wzmaki czy co
Witam
Proponował bym TDA2007 lub podobny →nota
Proponował bym TDA2007 lub podobny →nota
świadczy to że utwór/ścieżka jest nagrana w stereo, jedynym wyjściem to chyba zsumowanie obu kanałów, to wtedy wystarczy układ wzmacniacz w wersji mono.pawcios123 pisze:Aha jeszcze jedno gdy słucham na słuchawkach piosenek to czasem jekieś słowo słychać w jednej, a w drugiej nie.
-
- Użytkownik
Możesz połączyć bezpośrednio, wówczas regulacja głośności będzie odbywać się w telefonie, ale jeśli chcesz mieć oddzielną regulację to musisz dodać potencjometr stereo, koniecznie LOGARYTMICZNY (!!) np. 50k. A dodajesz go równolegle pomiędzy wejście, a masę wzmacniacza, na suwak podajesz sygnał z mp3.pawcios123 pisze:Czyli nomalnie przewody podłączyć bezośrednio do tych wejść ?
Jak zrobić regulację głośości?
Wszystko jest w pdf
Czyli może być dowolny w zakresie 4-8Ω o mocy większej niż maksymalna moc osiągalna przez wzmacniacz.
Kod: Zaznacz cały
Output Power f = 100Hz to 6KHz
VS = 18V RL = 4W 5.5- 6 W
VS = 22V RL = 8W 5.5- 6 W