uklad do komputera?

Tutaj można dyskutować na temat wzmacniaczy mocy, słuchawkowych, przedwzmacniaczy, korektorów i filtrów, wskaźników wysterowania, procesorów dźwięku i innych układów audio.
ODPOWIEDZ
piotrek
-

uklad do komputera?

Post autor: piotrek » 20 kwie 2006, 18:47

Czesc. Mam stary wzmacniacz/glosnik (?) Protech G30R i zwykly zestaw glosnikow komputerowych 2+1. Czy moge to polaczyc, tak zeby Protech robil za sobwoofer a te male glosniki za reszte "ukladu stereo"?> bo podlaczajac ten duzy glosnik do komputera bedzie dzwiek mono niestety :/

Btw, problem moze wydac sie deb***ny, ale mam dopiero 16 lat i o elektronice nie mam zbyt duzego pojecia

icky
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: icky » 20 kwie 2006, 20:10

jest masa sprzętu który na ogół może ze sobą współpracować - trzeba mieć jedynie odpowiednie kable i wiedze (aby na wejście wzm nie podpiąć wyjścia drugiego wzm - tzn nie bezpośrednio przynajmniej)

ten wzmacniacz/głośnik chcesz aby pracował na basach - powinien mieć większą moc niż te normalne głośniki ale z tym chyba nie ma problemu :D jeżeli masz wyjście kanał lewy, prawy i bas (w sumie trzy) to niema najmniejszego problemu :D jeżeli masz np. jednego mini jacka to już trzeba sobie (ja bym zrobił) sumator i filtr dolnoprzepustowy i to puścił na bas (nie wiem jak się toto pisze) - na wzmacniaczach operacyjnych :D

chodzi o to że bas musi być najlepiej z obu kanałów i odfiltrowany aby to był bas :D

do komputera da się podłączyć praktycznie każdy wzmacniacz :D

piotrek
-

Post autor: piotrek » 20 kwie 2006, 21:12

Aha, spoko :D , Karte dzwiekowa mam pod 7+1 wiec nei bedzie problemu chyba, kupie kabel maly jack->duzy jack i podlacze, mam nadzieje ze kompa nie roz****w :P :mrgreen:

icky
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: icky » 20 kwie 2006, 21:15

jak podłączysz wyjście karty do wejścia wzm to nie ma prawa ci się coś stać z kompem lub wzm, chyba że wzm uszkodzony... można sprawdziś na tańszym sprzęcie przecież...

piotrek
-

Post autor: piotrek » 20 kwie 2006, 21:48

A tak sobie mysle jakby rozgaleznik wejsc do jack'a kupic i podpiac? ma to sens? :?:

icky
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: icky » 21 kwie 2006, 7:48

rozgałęźnik wejść -> mikser?
jak masz wyjście na subwoofer i dwa kanały to ci wystarczy, chcesz sumować kanały w systemie 6.1 na 3 głośniki? przecież to tosamo wyjdzie.

tak zrozumiałem...

ODPOWIEDZ