Witam
Na początku mowie ze jezeli to zły dział to prosze mnie przeniesc a jezeli taki post istnieje skasowac mój(ja nieznalazłem takiego)
A wiec LCD do wzmacniacza takie jakie mozna kupic na Allegro (dołaczam fotke) jest fajnym bajerem do wzmacniacza.Chciałbym aby sie wypowiedzieli Ci którzy maja takie cos w swoich sprzętach jak takie cos zrobic,dodawali schematy,cenniki.itp. To by pomogło wielu osobom.
Dziekuje za przeczytanie tego postu i rozwiania wielu niejasnosci w nim.
Temat przeniosłem do "Układów audio" skoro ma dotyczyć zastosowania LCD we wzmacniaczu
Wojtek
LCD w wzmacniaczu
LCD w wzmacniaczu
- Załączniki
-
- 83329239[2].jpg (10.6 KiB) Przejrzano 6245 razy
Hmm. Na Elektrodzie jest w dziale DIY opis wzmacniacza z wyswietlaczem. Nie jest to co prawda LCD tylko chyba VFD. Ale może się przyda ten opis. Był tamteż link do zagranicznej strony z której pochodzi koncepcja tego wzmacniacza z wyświetlaczem i programem do jego sterowania (wzmacniacza, wyświetlacza, ogólnie całości). Jeśli się nie myle, to ta konstrukcja zajęła 1 miejsce w rakingu DIY w grudniu. No nic poszukam linku i jak znajde to zapodam.
To się naszukałem. Miałem w ulubionych
. Mam nadzieje, że coś się przyda.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic364233.html
Pozdrawiam
To się naszukałem. Miałem w ulubionych
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic364233.html
Pozdrawiam
A co powiecie na 2x16?
Fajny ten Twój wyświetlacz,ale jak projektowałem swój (przed)wzmacniacz,miałem jedynie proste LCD 2x16, i też się dobrze sprawia! Tylko ja wzmacniacz budowałem od zera,nie przerabiałem gotowych. Zajrzyj do najnowszego EdW (5/2006) i spróbuj z tego miksera 'wyciągnąć' odpowiedni schemat. Jeśli nie zastosujesz kompa do sterowania, to aż prosi się o klawiaturkęi jakiś wyświetlacz, podający podstawowe parametry, np. poziom basów, sopranów i czego tam jeszcze będziesz chciał! Wszystko zależy od pomysłowości i ilości pamięci w procku. Ja budując swój panelik zapchałem prawie całą pamięć poczciwego '2313 (1,9K plik binarny) 
Pozdrawiam i życzę udanych eksperymentów z wyświetlaczem!
Pozdrawiam i życzę udanych eksperymentów z wyświetlaczem!