Unitra Tosca 303->pytania, pomoc.

Tutaj można dyskutować na temat wzmacniaczy mocy, słuchawkowych, przedwzmacniaczy, korektorów i filtrów, wskaźników wysterowania, procesorów dźwięku i innych układów audio.
Awatar użytkownika
ghazi
-
Posty: 85
Rejestracja: 01 lut 2008, 0:51
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: ghazi » 14 paź 2012, 21:37

Twój pomysł ma sens jedynie, jeśli opóźniacz ma własny prostownik i filtr.

000andrzej
Użytkownik
Posty: 425
Rejestracja: 01 lip 2005, 19:36
Lokalizacja: Kraków

Post autor: 000andrzej » 14 paź 2012, 21:38

Damian89 pisze:mógłby kolega jeszcze wskazać na jakich punktach jest.
Zasilanie końcówki mocy podłączone jest do kolektorów tranzystorów końcowych BDP395/396 i takie napięcia w stosunku do masy powinny się tam znajdować.

Zasilanie tunera i przedwzmacniacza idzie innymi drogami i są tam już tranzystory do stabilizacji napięć.

marek1846
-
Posty: 29
Rejestracja: 29 kwie 2012, 10:55
Lokalizacja: Białystok

Post autor: marek1846 » 15 paź 2012, 5:26

[quote="ghazi"]Twój pomysł ma sens jedynie, jeśli opóźniacz ma własny prostownik i filtr.[/quote]
O co chodzi z tym prostownikiem i filtrem?
Przecież układ opóźnionego dołączania głośników, dołącza i odłącza GŁO-ŚNI-KI !
Zasilany jest z zasilacza wzmacniacza, co to kombinować. Układ jest banalny, wystarczy odrobina chęci i wszystko jasne.

Awatar użytkownika
Damian89
Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 29 sie 2009, 17:52
Lokalizacja: Otwock

Post autor: Damian89 » 15 paź 2012, 17:31

Analizowałem wasze wypowiedzi i mój fakt ze chciałem zasilanie pociągnąć z kołków zaraz za bezpiecznikami i znalazłem układ NE085 Link z których kołków lutowniczych mogę pociągnąć zasilanie?

Awatar użytkownika
ghazi
-
Posty: 85
Rejestracja: 01 lut 2008, 0:51
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: ghazi » 16 paź 2012, 11:22

marek1846 pisze:
ghazi pisze:Twój pomysł ma sens jedynie, jeśli opóźniacz ma własny prostownik i filtr.
O co chodzi z tym prostownikiem i filtrem?
Przecież układ opóźnionego dołączania głośników, dołącza i odłącza GŁO-ŚNI-KI !
Zasilany jest z zasilacza wzmacniacza, co to kombinować. Układ jest banalny, wystarczy odrobina chęci i wszystko jasne.
Dzięki Kapitanie Oczywisty. Jakbyś zajrzał na poprzednią stronę, to wiedziałbyś o czym mowa...

Awatar użytkownika
Damian89
Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 29 sie 2009, 17:52
Lokalizacja: Otwock

Post autor: Damian89 » 16 paź 2012, 17:50

Panowie, Panowie nie denerwujmy się, każdy ma swój sposób przezywania informacji może ktoś teraz mi pomoże z tym układem ne085.

ODPOWIEDZ