jak to jest z tymi wzmacniaczami i ich moca
-
...Kuba...
- -
- Kontakt:
-
ZbeeGin
Moim zdaniem lepiej będzie kupić segment. Zawsze ma się porządną regulację, przełącznik wejść i parę jeszcze innych dodatków. Jeśli chodzi o moc to przy dobrych i skutecznych (>=90dB) zestawach głośnikowych wystarczy 35W. Przy "zwykłych" zestawach głośnikowych, moc 50W będzie optymalna....Kuba... pisze:a co bardziej radzicie kupić do domu w granicach 400zł wzmacniacz domowy jak tak to jaki( ilo watowy) czy samochodową końcówke mocy (jak tak to jaką)???
-
...Kuba...
- -
- Kontakt:
-
ZbeeGin
Tak, być może... Lecz jak pisałem wcześniej pozbawisz się uniwersalności tego rozwiązania. Chyba, że będziesz odbierał muzykę "po audiofilsku": żadnych dodatkowych regulacji - czysty i wierny przesył, lecz do tego to samochodowe dopałki się Moim zdaniem nie nadają. Nie często opisaną moc oddają one ze zniekształceniami ok. 10% THD+N - tego się niestety nie da słuchać...Kuba... pisze:a końcówka mocy nie będzie mocniejsza od wzmacniacza w tej samej cenie??
Swoją drogą miałem okazję przesłuchać jak brzmi płyta winylowa z dobrego zestawu (wzm. Rotel + Polarisy) i naprawdę dostałem gęsiej skórki przy "Ogrodzie króla świtu" Marka Bilińskiego.