Subwoofer nie działa
Subwoofer nie działa
Mam pytanko: brat kupił tanie DVD z głośnikami,które działają oprócz subwoofera. Może zamiast wzmacniacza/amplitunera 5.1 można podłączyć jedynie wzmacniacz dla subwoofera-potrzebowałbym namiary na schemat wzmacniacza odpowiedniego do takiego zastosowania, najlepiej z AVT.
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
chyba nie w tym problem
Płyta nagrana jest w 5.1 ale odtarzacz DVD potrafi zasilić tylko małe głośniki w zestawie (ok. 15W), natomiast z subwoofera wydobywa sie tylko buczenie-ma on moc 60W inie jest w stanie zasilic go odtwarzacz DVD
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam mam małe pytanko odnośnie suwofera w systemie 5.1 są to głosniki do komputera. Problem polega na tym że subwofer po właczeniu do sieci sam nabiera mocy czyli zaczyna sie sam pogłaśniac a po pewnym czasie wydaje dziwne dzwieki tak jak by ktos strzelał. Co może być przyczyna tej usterki??? Bardzo prosił bym was o pomoc gdyż dopiero zaczynam swoja przygode z elektroniką???
Ty to się jednak znasz kolego Tranzystor...tranzystor pisze:Tak w nawiasie mówiąc subwofer jest do efektów specjalnych, a w muzyce tego nie potrzeba!!
[ Dodano: Nie 20 Lis, 2005 ]
Po co dublujesz posty ?Slimi1111 pisze:Witam mam małe pytanko odnośnie suwofera w systemie 5.1 są to głosniki do komputera. Problem polega na tym że subwofer po właczeniu do sieci sam nabiera mocy czyli zaczyna sie sam pogłaśniac a po pewnym czasie wydaje dziwne dzwieki tak jak by ktos strzelał. Co może być przyczyna tej usterki??? Bardzo prosił bym was o pomoc gdyż dopiero zaczynam swoja przygode z elektroniką???
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt: