jak przechowujecie.....rezystory
-
- Użytkownik
jak przechowujecie.....rezystory
Witam, mam problem z rezystorami. Trzymam je w woreczku ale jest prblem bo za karzdym razem trzeba szukac i szukac jak wy przechowujecie rezystory?
Witam
ja mam rezystory na taśmach, każda taśma podpisana . Potem pogrupowane w paczki 0-100 , 101-1k , 1k-10k, 10k-100k, 100k-1M ,1M-10M i powkładane w woreczki z zamknięciem , Rezystory z recyklingu mam tak samo pogrupowane z tym że są w "tubkach" po farbkach plakatowych
. Ten drugi sposób stosowałem 6lat temu , jak jeszcze nie wiedziałem że sklepy elektroniczne w okolicy istnieją . 
ja mam rezystory na taśmach, każda taśma podpisana . Potem pogrupowane w paczki 0-100 , 101-1k , 1k-10k, 10k-100k, 100k-1M ,1M-10M i powkładane w woreczki z zamknięciem , Rezystory z recyklingu mam tak samo pogrupowane z tym że są w "tubkach" po farbkach plakatowych

- przemotronik
- Użytkownik
-
- Użytkownik
Kiedyś korzystałem z magazynków szufladkowych (o ile myślę o tym samym), ale podczas przeprowadzki musiałem cały ten kram przełożyć do czegoś innego, bo z szufladek wszelka drobnica wypada podczas przenoszenia (przynajmniej u mnie tak było). Teraz mam wszystko w plastikowych pojemnikach z przegródkami, takimi jak można dostać w sklepach dla majsterkowiczów: na śruby, wkręty i podkładki. Dodatkowo mam też niewielką walizeczkę, również z przegródkami, gdzie trzymam inne rzeczy.
-
- Użytkownik
W pudełkach po tik-takacha pudełka te w pudełku... chyba były to pudełka z przeznaczeniem na kanapki/śniadanie, ale wymiary ma takie, że idealnie mieści się 7 rzędów po kolumny pudełek po tik-takach. Bardzo wygodne roziązanie, zajmujące mało miejsca - łatwe do przenoszenia. Mam kilka takich pudełek, trzymam tak też inne elementy.
[ Dodano: 2009-04-05, 17:29 ]
A w szufladzie mam większy zapas, w tych pudełeczkach tylko po kilkanaście sztuk, gdy się wykorzysta to uzupełniam nowymi z taśmy.
[ Dodano: 2009-04-05, 17:33 ]
Zapas pudełeczek po tik-takach jeszcze mam, gorzej, że nie ma już w supermarkecie tych pudełek śniadaniowych :/ a inne jakie sprawdzałem, albo maja lekko zaokrąglone krawędzie, za wysokie/niskie lub wymiar np. kilka centymetrów za szerokie i nie da się idealnie rozłożyć tik-taków :/
[ Dodano: 2009-04-05, 17:29 ]
A w szufladzie mam większy zapas, w tych pudełeczkach tylko po kilkanaście sztuk, gdy się wykorzysta to uzupełniam nowymi z taśmy.
[ Dodano: 2009-04-05, 17:33 ]
Zapas pudełeczek po tik-takach jeszcze mam, gorzej, że nie ma już w supermarkecie tych pudełek śniadaniowych :/ a inne jakie sprawdzałem, albo maja lekko zaokrąglone krawędzie, za wysokie/niskie lub wymiar np. kilka centymetrów za szerokie i nie da się idealnie rozłożyć tik-taków :/
-
- -
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Swojego czasu też używałem pudełek po zapałkach sprawują się znakomicie, niestety nie są zbyt estetyczne co zmusiło mnie to kupna 200 szufladek . szufladki. Kiedyś były fajne pudełka po zapałkach ale to było w 80'
.

a ja mam trochę inaczej... co mam zamiar zmienić...
u mnie wszystko się trzyma na płytkach z rozbiórek - do testów wystarcza. najpierw model na takim badziewiu a potem już jak idzie normalnie to zakupuje wszystko z małym zapasem i czasami coś zostaje... ale już mnie czasem szlag trafia i zamierzam kupić jakieś szyfladki czy coś na ten kształt plus jakieś zapasy elementów. śledzę wasze wypowiedzi więc jakieś rozwiązanie wybiorę
testujcie i opowiadajcie
u mnie wszystko się trzyma na płytkach z rozbiórek - do testów wystarcza. najpierw model na takim badziewiu a potem już jak idzie normalnie to zakupuje wszystko z małym zapasem i czasami coś zostaje... ale już mnie czasem szlag trafia i zamierzam kupić jakieś szyfladki czy coś na ten kształt plus jakieś zapasy elementów. śledzę wasze wypowiedzi więc jakieś rozwiązanie wybiorę

Ja przez dłuższy czas używałem następującego rozwiązania: zatrzaskowe torebki foliowe z naklejoną wartością, do niej doczepione spinacze; wszystko zawieszone na sznurku rozciągniętym między dwoma kinkietami w pokoju. Praktyczne, bo szybko można dotrzeć do potrzebnej wartości.
Obecnie używam szafek z szufladkami.
Obecnie używam szafek z szufladkami.