Lutownice transformatorowe

Czyli wszystko co dotyczy wyposażenia elektronika: multimetry, oscyloskopy, generatory, zasilacze, lutownice itp. Również tutaj można zadawać pytania co, jak i czym można mierzyć. Porady dotyczące montażu układów, lutowania, wykonywania obwodów drukowanych itp.
ODPOWIEDZ
Peszel
-
Posty: 38
Rejestracja: 04 wrz 2012, 16:34
Lokalizacja: wro

Lutownice transformatorowe

Post autor: Peszel » 26 sie 2014, 1:58

Nie znalazłem tego tematu w warsztacie, więc zakładam.
Do celowo można pisać co żywnie podoba w temacie, ale póki co nie skupiajmy się na tym czy tego typu lutownice warto mieć ale na tym konkretnym przypadku:
http://majsterkowo.pl/forum/jak-dobrac- ... tml#p16008
sorry za linka do innego forum ale kopiowanie całego wpisu mija się z celem

Kosztowała mnie 78zł. Powiedzcie mi czy ja się bardzo czepiam czy mam trochę a może nawet dużo racji? Te "jednorazowe" podłączenia to jest normalne? To jest w porządku? Reklamują się w tym gotroniku: POLSKA produkcja! polska miedź! Coś mi się zdaję że bardzo średnia chińska fabryka zrobiła by to trochę taniej i trochę lepiej a oni nie powinni się chwalić tylko wstydzić.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Posty: 1816
Rejestracja: 20 maja 2006, 19:15
Lokalizacja: 66'15" M.a.R.s.
Kontakt:

Post autor: timo66 » 26 sie 2014, 16:15

Nie bardzo rozumiem sens tematu. Reklama? Antyreklama? To ciągle jest reklama. Nie wiem czego się tu spodziewać po pracy za miskę ryżu. Chińczyki nie wyglądają lepiej, a to że pisze polski produkt nie oznacza że był wyprodukowany w pl, tylko wystarczy że był poskładany w pl.

Peszel
-
Posty: 38
Rejestracja: 04 wrz 2012, 16:34
Lokalizacja: wro

Post autor: Peszel » 26 sie 2014, 16:38

Żadna reklama tylko mój ból... Żałuję że kupiłem i może moje żale uchronią kogoś przed tym samym błędem.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2014, 22:54 przez Peszel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Posty: 2078
Rejestracja: 30 cze 2007, 22:56
Lokalizacja: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Kontakt:

Post autor: joon » 26 sie 2014, 22:59

http://www.lutola.pl/L6A_lutownica_transformatorowa.php to potestuj ;)


Im starsze tym lepsze, żadne toya i inne wynalazki.

UL1211N
-
Posty: 19
Rejestracja: 23 lut 2014, 18:48
Lokalizacja: Jarocin, podkarpackie

Post autor: UL1211N » 26 sie 2014, 23:25

Jak kupowałem swoją pierwszą lutownicę (2008 r) to nie bawiłem się tylko kupiłem ZDZ 100w: Zapłaciłem za nią 95zł ale ZERO problemów. Czasami ostro ją katowałem ( lutowanie kabli siłowych) ale działa do dziś bezproblemowo, lutole też twarde sztuki.

Olek87
-
Posty: 2
Rejestracja: 18 kwie 2016, 12:29
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Olek87 » 18 kwie 2016, 12:39

joon pisze:http://www.lutola.pl/L6A_lutownica_transformatorowa.php to potestuj ;)


Im starsze tym lepsze, żadne toya i inne wynalazki.
Zazwyczaj jest tak, że te stare lutownice działają latami a nową kupujesz i po jakimś czasie nie działa już...

ODPOWIEDZ