Multimetr laboratoryjny UT804

Czyli wszystko co dotyczy wyposażenia elektronika: multimetry, oscyloskopy, generatory, zasilacze, lutownice itp. Również tutaj można zadawać pytania co, jak i czym można mierzyć. Porady dotyczące montażu układów, lutowania, wykonywania obwodów drukowanych itp.
ODPOWIEDZ
Wojtek
Moderator
Posty: 2604
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Multimetr laboratoryjny UT804

Post autor: Wojtek » 19 kwie 2013, 11:39

Szukam jakiegoś "stacjonarnego" w miarę przyzwoitego miernika. Czy którys z kolegów używa UT804, jeśli tak to czy wart jest swojej ceny 650zł?

Wojtek
Moderator
Posty: 2604
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 19 kwie 2013, 14:30

Raczej jednak nie warto kupować tego miernika - zobaczcie sami jak wygląda w środku http://forum.atnel.pl/post34717.html#p34717

janekb99
-
Posty: 5
Rejestracja: 22 sty 2011, 19:14
Lokalizacja: Tychy

Post autor: janekb99 » 19 kwie 2013, 18:52

Osobiście odradzam.
Jedna ze znanych mi firm kupiła około 20 szt. We wszystkich po krótkim czasie przestało działać podświetlenie wyświetlacza, pomiary oporności ponad 100 kilo były obarczone dużym błędem, sporadyczne zawieszanie się miernika. Obok stojący stary V543 pracował bez zarzutu cały czas.

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik
Posty: 1287
Rejestracja: 12 kwie 2006, 19:38

Post autor: KrzysiekK » 19 kwie 2013, 19:13

Tutaj można zobaczyć wnętrza różnych multimetrów i na ich podstawie zdecydować o jakości i solidności ich wykonania.

Wojtek
Moderator
Posty: 2604
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 19 kwie 2013, 19:37

Mnie interesuje miernik "stacjonarny" o przyzwoitych paramatrach.

celtor
-
Posty: 18
Rejestracja: 27 cze 2013, 20:31
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Post autor: celtor » 16 gru 2013, 21:26

Może stary temat ale co to znaczy miernik o przyzwoitych parametrach? Polecam APPE 305. Jestem jej szczęśliwym posiadaczem od kilku lat i nie narzekam.

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Posty: 573
Rejestracja: 07 gru 2004, 23:06
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: radzio » 16 gru 2013, 22:04

Ale APPA 305 jest przenośna (i dość wolna, używam, czasami denerwuje), a Wojtkowi chodziło o stacjonarny.

Wojtek
Moderator
Posty: 2604
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 17 gru 2013, 6:16

W sumie temat nieaktualny, to co by mnie interesowało jednak chwilowo przekracza budżet a tak naprawdę po analizie i realne potrzeby :).

ODPOWIEDZ