jak przechowujecie.....rezystory
Ja przechowuje w szufladkach plastikowych, każdą mam podpisaną wg szeregów np:
1; 2,2;
I w takiej szufladce znajdują się wszystkie rezystory 1ohm 10ohm 100ohm 1kohm itd. oraz 2,2ohm itd każda wartość jest osobno w woreczku ^^
Szuka się szybko, gorzej z chowaniem i wyciąganiem, bo okazuje się że otwieranie i zamykanie woreczków jak trzeba wyjąc z każdego po jednym rezystorze do szybkich i wygodnych nie należy
Ale poza tym to nie narzekam 
1; 2,2;
I w takiej szufladce znajdują się wszystkie rezystory 1ohm 10ohm 100ohm 1kohm itd. oraz 2,2ohm itd każda wartość jest osobno w woreczku ^^
Szuka się szybko, gorzej z chowaniem i wyciąganiem, bo okazuje się że otwieranie i zamykanie woreczków jak trzeba wyjąc z każdego po jednym rezystorze do szybkich i wygodnych nie należy
-
Morfeusz1991
- -
- Kontakt:
Ja mam w zwykłych szufladkach takich jak w sklepach elektronicznych. Jest ich 66. Na każdej jest opisane max. 4 wartości rezystorów i same rezystory tez sa opisane(na tasmie). Oczywiście nie wszystkie szufladki są zajęte, w reszcie siedzą inne elementy. Metoda jest na tyle wygodna, że wystarczy rzut oka i juz wiem która szufladke mam otworzyć. Wadą rozwiązania jest cena szafeczki, ale za to jak wygląda