Chciałbym się dowiedzieć jaka będzie dobra lutownica do "wlutowywania" elementów na płytki drukowane dla amatora?
Czy czasem nie można takiej 'dobrej' lutownicy kupić w sklepie AVT. ( sklep.avt.pl )
Widziałem również w tym sklepie w dziale 'Kity AVT' zestaw:
AVT700
Zestaw startowy - narzędzia
Skład zestawu:
miernik cyfrowy M830BUZ, lutownica PJ18, odsysacz cyny, końcówka odsysacza, cążki boczne, cyna srebrzanka, przewód montażowy.
Czy polecilibyście mi powyższy zestaw? (czy ta lutownica w zestawie jest dosyć dobra, czy lepiej kupić oddzielnie)?
A, no i jeszcze odnośnie tych lutownic w sklepie AVT, więc na stronie www sklepu w dziale "Technika lutownicza" znajjdują się owe lutownice. A jeżeli nie te to jakie?
Zależy mi na w miarę szybkich odpowiedziach.
Jaką lutownicę dla początkującego?
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
Póki co mam lutownicę jakiejś firmy ALDA model AVD-60W i kupiłem ją za 12 zł, ale jest jakaś kichawska.
Nasuwa mi się kolejne pytanie, czy za pomocą lutownicy tranformatorowej również da się "wlutowywać" elementy na płytki drukowane. Czy ktoś używa do tych celów owej lutownicy?
(może już gdzieś o to wcześniej pytałem)
Seba
Nasuwa mi się kolejne pytanie, czy za pomocą lutownicy tranformatorowej również da się "wlutowywać" elementy na płytki drukowane. Czy ktoś używa do tych celów owej lutownicy?
(może już gdzieś o to wcześniej pytałem)
Seba
-
Gość
na poczatek proponuje Ci kupic tania lutownice kolbowa 40W bez zadnych regulacji (15-30zl)... po co takie cos ? a no po to, zebys wiedzial jak sie niszczy groty i wiecej tego nie robil. no niestety, chyba kazdy przez to przechodzil. pozniej oczywiscie transformatorowka, do ktorej bedziesz mogl sobie sam groty robic, a jak Cie wciagnie to pozbierasz na Weller`a 
-
Piotrek P
Lutownica dla początkującego
Witam
Jeśli nie zakupiłeś jeszcze sprzętu do lutowania proszę o kontakt, a napewno cośCi doradzę i będę mógł zaoferować w bardzo atrakcyjnych cench
Pozdrawiam
PiotrekP
piotr-przybysz@wp.pl
Jeśli nie zakupiłeś jeszcze sprzętu do lutowania proszę o kontakt, a napewno cośCi doradzę i będę mógł zaoferować w bardzo atrakcyjnych cench
Pozdrawiam
PiotrekP
piotr-przybysz@wp.pl