Czy mugł by mi ktoś pomuc niezabardzo rozumiem anglelski a zapewne jest tam napisane jaki kondensator do czego, chodzi mi o schemat wzmacniacza z strony KLIK! KLIK! ,zmontowałem wczoraj według starego schematu tak jak idą ścieżki z układu i tak starałem się mocować kondy na płytce dopasowywując do nowego schematu a tu jest strona z starym schematem na którym się wzorowałem KLIK! KLIK!. Byłbym bardzo wdzieczny za pomoc ponieważ męcze się z tym już 3 tygodnie.
-------------
Popraw styl swoich wypowiedzi w przyszłości. A zbyt dużo emotkonów = następnym razem ostrzeżenie.
ZbeeGin
Wzmacniacz
Wzmacniacz
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez jose, łącznie zmieniany 1 raz.
-
000andrzej
- Użytkownik
Nie rozumiem w czym masz problem. Ten pierwszy klik nie chce mi się otworzyć, ale w tym drugim kliku masz wszystko rozrysowane i nawet opisane w ludzkim języku.
Kondy - rozumiem, że chodzi o kondensatory, nieraz nazywane kondkami, kondziorami (szczególnie nadużywane określenie przez początkujących adeptów elektroniki) - no cóż - są to dwójniki pasywne więc mają tylko 2 wyprowadzenia. Trzeba je połączyć w układzie i tyle. Przy kondensatorach polaryzowanych (np. elektrolitycznych) należy uważać na biegunowość w pozostałym przypadku jest to dowolne. Jak tu można cokolwiek pomylić? Może sprecyzuj Twój problem.
edit: już się otworzyło - widocznie chwilowa przerwa. Otóż jest to standardowa karta katalogowa tego układu. Nie będziesz w niej miał opisane jaki kondensator za co jest odpowiedzialny. Schemt połączeń powinien być podobny jak w drugim kliku. Nie przejmował bym się tym. Możesz jedynie zobaczyć jak spolaryzowane są kondensatory na poszczególnych nóżkach.
Kondy - rozumiem, że chodzi o kondensatory, nieraz nazywane kondkami, kondziorami (szczególnie nadużywane określenie przez początkujących adeptów elektroniki) - no cóż - są to dwójniki pasywne więc mają tylko 2 wyprowadzenia. Trzeba je połączyć w układzie i tyle. Przy kondensatorach polaryzowanych (np. elektrolitycznych) należy uważać na biegunowość w pozostałym przypadku jest to dowolne. Jak tu można cokolwiek pomylić? Może sprecyzuj Twój problem.
edit: już się otworzyło - widocznie chwilowa przerwa. Otóż jest to standardowa karta katalogowa tego układu. Nie będziesz w niej miał opisane jaki kondensator za co jest odpowiedzialny. Schemt połączeń powinien być podobny jak w drugim kliku. Nie przejmował bym się tym. Możesz jedynie zobaczyć jak spolaryzowane są kondensatory na poszczególnych nóżkach.
Nie nie nie dlaczego?Dlaczego w tym wzmaku jest tyle elementów?Ja takie coś mogę złorzyć z 6-7 elementów coś im się porąbało!W czym problem bo nierozumiem pytania?
Ten pierwszy klik to jak dobrze kojaże mostek a teb drugi klik to jest normalny!
-------------
Popraw ortografię!! ZbeeGin
Ten pierwszy klik to jak dobrze kojaże mostek a teb drugi klik to jest normalny!
-------------
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez bass, łącznie zmieniany 1 raz.
-
000andrzej
- Użytkownik
Dobra mistrzu, to pokaż mi tą aplikację KIA6283 na 6-7 elementach.bass pisze:Nie nie nie dlaczego?Dlaczego w tym wzmaku jest tyle elementów?Ja takie coś mogę złorzyć z 6-7 elementów coś im się porąbało!W czym problem bo nierozumiem pytania?
-------------
Owszem jest opcja, że niektóre elementy można sobie darować, ale napisz mi które to, bo mogę się mylić i proszę o uzasadnienie dlaczego można ich nie użyć.
I może zanim zaczniesz napisz mi który element odpowiada za co - będę wdzięczny.